Obiceiuri usoare ce iti schimba semnificativ viata in mai bine

Obiceiuri usoare ce iti schimba semnificativ viata in mai bine
Obiceiuri usoare ce iti schimba semnificativ viata in mai bine

Iti doresti sa iti imbunatatesti calitatea vietii? Poti face asta apeland la trucuri mici dar cu efect mare.

Obiceiuri usoare ce iti schimba semnificativ viata in mai bine. Iti doresti sa iti imbunatatesti calitatea vietii? Poti face asta apeland la trucuri mici dar cu efect mare, fara sa fie nevoie sa faci schimbari majore in viata ta. Adopta aceste obiceiuri usoare, pe care poti sa le integrezi in fiecare zi, indiferent de cat de aglomerata ti-ar fi ziua:

Bea un pahar de apa dimineata

Este unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri pe care le poti adopta si extrem de usor de facut, cu impact major asupra sanatatii tale. Dimineata, dupa un somn odihnitor, spala-te pe dinti, astfel incat sa fii curata si beaapoi un pahar de apa pe stomacul gol, la temperatura camerei. Iti vei incepe astfel ziua hidratata si te vei simti mult mai bine. Efecte majore asupra sanatatii tale se vor vedea in timp.

Obiceiuri usoare ce iti schimba semnificativ viata in mai bine
Obiceiuri usoare ce iti schimba semnificativ viata in mai bine[Sursa foto: PixaBay]

Expune-te la razele soarelui

Este un truc mic ce va avea impact major asupra psihicului tau. Iti va da o stare de bine si iti vei incepe ziua mult mai bine dispusa. Razele solare nu pot decat sa iti aduca bucurie, iar organismal tau si va incepe procesele naturale.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ia pauze pentru miscare

Odata ce ti-ai intrat in ritmul de lucru, este bine sa ramai concentrata pe ceea ce faci. Totusi, ai nevoie si de mici pauze ocazionale, astfel incat sa iti odihnesti creierul. Daca iti doresti sa iti imbunatatesti semnificativ calitatea vietii, introdu in rutina ta cateva minute in care sa te ridici de pe scaun si sa faci cateva miscari ale corpului, ori scurte plimbari.

Daca iti permite locatia, in caz ca lucrezi de acasa, poti incerca chiar putin stretching si nu uita sa faci cateva exercitii de respiratie profunda. Nu dureaza mai mult de un minut.

Verifica-ti contul inainte de o noua achizitie

Starea ta de bine are legatura si cu siguranta psihica. O siguranta psihica implica mai multe aspecte, inclusiv cel de natura financiara. Un buget atent gestionat te scapa de o multime de problem.

Astfel, in inainte de a face cumparaturi impulsive, indicat ar fi sa iti verifici contul. Sa iti construiesti un asemenea obicei iti va oferi siguranta.  

Verifica-ti si corecteaza-ti postura

Sigur ti s-a intamplat si tie sa adopti o postura gresita, cel putin pe scaunul de birou. In timp, coloana ta vertebrala va fi afectata. Incearca sa devii mai constienta de felul in care iti tii corpul, indeapta-ti spatele, aliniaza-ti gatul si restul coloanei, respira adanc, trage umerii in spate si relaxeaza-te.

Pe langa faptul ca este benefic pentru sanatatea ta, vei parea si mult mai atractiva in fata celor din jurul tau.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Respecta un ritual calmant de seara

Un program incarcat poate veni la pachet cu stres. Stresul, acumulat de-a lungul timpului, are efecte daunatoare asupra sanatatii. Incearca sa iti construiesti o rutina relaxanta de seara, care sa te echilibreze si sa iti dea o stare de bine. Poate fi o rutina de ingrijire, ori o carte de relaxare, ori un ceai bun.

Seteaza-ti o intentie pentru urmatoarea zi

Claritatea te va ajuta intotdeauna, cand vine vorba de o viata buna si implinita. Cu cat ai o viziune mai clara, cu atat iti va fi mai usor sa iti atingi scopurile. Construieste-ti astfel un obicei in a-ti seta o intentie pentru ziua urmatoare.

Citeste si: Trucul mental ce iti va imbunatati calitatea vietii, spus de un cercetator in sanatatea creierului



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies