Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, mesaj copleșitor: „Copiii războiului nu au văzut un cer liniștit”

Sotia lui Volodimir Zelenski
Sotia lui Volodimir Zelenski a transmis o scrisoare deschisa

Ce scrisoare deschisă a transmis Olena Zelenska, după 15 zile de război în Ucraina. Care sunt rugămințile soției președintelui Zelenski.

Olena Zelenska, prima Doamnă a Ucrainei, a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Aceasta a scris o scrisoare în care își exprimă îngrijorarea față de ce se întâmplă în aceste momente în țara condusă de Volodimir Zelenski.

Soția lui Volodimir Zelenski a făcut un apel public disperat, prin care descrie situația actuală din Ucraina.

„Dacă nu-l oprim pe Putin, nu va mai fi vreun loc sigur pe lumea asta.

Granița ucraineană a fost traversată de tancuri, spațiul nostru aerian a fost brăzdat de avioane inamice. Orașul Kiev a fost înconjurat de sisteme de rachete. În ciuda asigurărilor propagandiștilor de la Kremlin, care numesc această invazie o „operațiune specială”, de fapt, este vorba uciderea unor oameni pașnici!", a scris Olena Zelenska, pe Instagram.

Citeste si: Ce l-a rugat fiica președintelui Zelenski pe tatăl său: „Indiferent cât de mult o iubesc” Cum arăta micuţa la vârsta de 12 ani

Olena Zelenska a oferit și mai multe informații dramatice, despre copiii care au murit în acest război și, care, nu au avut nici măcar o șansă de salvare.

Olena Zelenska
Olena Zelenska, scrisoare deschisa[Sursa foto: Instagram Olena Zelenska]

„Fetița de opt ani, Alice, care a murit pe strada Ohtîrka și pe care bunicul a încercat să o acopere cu trupul său. Sau Polina din Kiev, care a murit de la bombardament, împreună cu părinții ei.

Sau Arsenie, de 14 ani… În suburbiile cândva liniștite ale capitalei, ambulanțele pur și simplu nu au putut intra din cauza bombardamentelor”, a mai scris Olena Zelenska.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mesajul emoționant al soției președintelui Ucrainei pe 1 martie 2022, în plin război cu Rusia: „Ce înfricoșător”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Prima doamnă a Ucrainei a arătat realitățile copleșitoare ale războiului și a precizat că mamele sunt obligate să-și nască pruncii în subsol, deoarece maternitățile au căzut țintă bombardamentelor. Imaginile cu femei însărcinate care au fugit din calea bombardamentelor au făcut înconjurul lumii.

„Copiii noștri fac lecții la subsol și se nasc la subsol! Maternitățile au fost relocate în subteran. Copiii războiului nu au văzut un cer liniștit, ci tavanul de beton al buncărului.

Copii nascuti in Ucraina
Copii nascuti in Ucraina in buncar[Sursa foto: Instagram Olena Zelenska]

Războiul împotriva unor astfel de oameni este o crimă dublă. Drumurile sunt pline de refugiați, femei și copii obosiți. Soții îi aduc la granițe și se întorc la război.

În ciuda tuturor acestor orori, ucrainenii nu renunță”, a mai transmis Prima Doamnă a Ucrainei.

Olena Zelenska laudă curajul cetățenilor

În plus, soția lui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, a lăudat curajul ucrainenilor.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Olena Zelenska nu a ezitat să menționeze de propaganda rusă care spunea că ucrainenii îi vor primi pe militarii ruși cu flori ca și cum ar fi niște eliberatori. Soția președintelui a lăudat lupta poporului ucrainean și solidaritatea cetățenilor.

„Propagandiștii Kremlinului s-au lăudat că ucrainenii îi vor primi cu flori, ca pe niște eliberatori. Dar ucrainenii i-au primit cu cocktailuri Molotov. Locuitorii orașelor atacate se coordonează pe rețelele de socializare, ajutându-i pe cei singuri, pregătind mâncare, colectând medicamente și muniție pentru apărători. Doar își fac treaba.

Ucraina vrea pace! Dar Ucraina se va apăra și nu va capitula niciodată. Închideți spațiul aerian, că pe pământ ne descurcăm singuri”, a mai transmis Olena Zelenska.

Prima doamnă a Ucrainei a încheiat scrisoarea deschisă cu un ultim apel în care a subliniat a nevoia ajutoarelor umanitare din partea celorlalte națiuni și a coridoarelor pentru evacuarea urgentă a civililor care au rămas fără lucruri de primă necesitate.

,,Avem nevoie de coridoare de securitate, care să permită ajutorului umanitar să intervină și civililor să plece în siguranță. Vă solicit să ne acordați ajutor umanitar și mulțumesc celor care deja îl oferă.

Mulțumesc tuturor locuitorilor din țările voastre care ies în piețe pentru a sprijini Ucraina”, a mai precizat Olena Zelenska.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies