Majda Aboulumosha a pregătit un desert în stil turcesc.
Majda Aboulumosha a lăsat toate preparatele complicate pe care le pregătea până acum sau cu care dorea să îi surprindă pe cei dragi, astfel că a venit momentul unui desert simplu, delicios, în stil turcesc, care să se potrivească perfect după toate alimentele bogate în grăsimi de pe masă de sărbători.
Ingrediente- Orez cu lapte în stil turcesc (sütlac)
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 150 de grame orez
- 3 gălbenușuri
- 50 de grame amidon
- Esență de vanilie sau păstaie de vanilie (eu am folosit pastă pură de Madagascar)
- 150 de grame zahăr (dacă vreți mai dulce mai adaugați)
- 1 l lapte
- Apă de trandafir (opțional), câteva picturi
Orez cu lapte în stil turcesc, desertul pregătit de Majda Aboulumosha
Majda începe prin a fierbe orezul în apă, apoi amestecă gălbenușurile cu zahărul, vanilie, amidon și laptele, iar când orezul este aproape fiert, toarnă această compoziție peste el. Îl mai lasă la foc pentru aproximativ 7 minute până se îngroașă, apoi transferă totul în vase rezistente la cuptor și le lasă pentru 25 de minute, până când se formează o crustă deasupra. Acest desert rapid și delicios, din doar câteva ingrediente, poate fi adaptat în funcție de gust, iar esențele și zahărul pot fi adăugate în funcție de preferințe. În doar câteva minute, vă puteți bucura de ceva dulce, cu tot ce aveți deja la îndemână în bucătărie. „Am fiert orezul în apa, am amestecat gălbenușurile cu zahărul, vanilia, amidonul și laptele și când orezul a fost aproape fiert, am pus această compoziție peste orez și am mai lăsat pe foc încă vreo 7 minute până când s-a îngroșat un pic. Am transferat totul în vasele de teracotă (sau puneți în vase rezistente la cuptor) și mai lăsați încă vreo 25 de minute la 170 de grade până când a prins o crustă!”, a scris Majda Aboulumosha.
@majdaaboulumosha7 Ingrediente. Orez cu lapte în stil turcesc( sütlac) 150 grame orez 3 gălbenușuri 50 grame amidon Esență de vanilie sau păstaie de vanilie( eu am folosit pasta pură de Madagascar) 150 gr zahăr( dacă vreți mai dulce mai adăugați) 1 l lapte 🥛 Apă de trandafir( opțional) câteva picături. Am fiert alt dente orezul în apă, am amestecat gălbenușurile cu zahărul, vanilia, amidonul și laptele și când orezul a fost aproape fiert am pus această compoziție peste orez și am mai lăsat pe foc încă vreo 7 minute până când s-a îngroșat un pic. Am Transferat totul în vasele de teracotă( sau puneți în vase rezistente la cuptor) și mai lăsat încă vreo 25 de minute la 170 grade până când au prins o crustă! Să aveți poftă 🤗 #fyyyyyyyyyyyyyyyy #fyp #viral #foryou #cooking #sutlac ♬ Ay Balam- Uzeyir Mehdizade & Sevcan Dalkıran