Orezul cu legume mexicane se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepară o rețetă perfectă de Orez cu legume mexicane.
Rețetă de Orez cu legume mexicane
Rețeta delicioasă de Orez cu legume mexicane, absolut minunat, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Orez cu legume mexicane este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - o ora
Rețeta de Orez cu legume mexicane este pentru 4 persoane
Ingrediente – Orez cu legume mexicane
- 3 căței de usturoi, tocați
- 3 cepe
- 300 g orez cu bob rotund
- 500 g sos de roșii
- 150 ml supă de legume sau pui
- 150 g porumb dulce
- 100 g mazăre verde
- O linguriță de praf de chili
- O lingură de chimion
- Sare
- Piper negru măcinat
- 2 roșii mari, tocate
- 100 g mozzarella
- 2 linguri de frunze proaspetele busuioc mărunțite
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
Citește și: Chifteluțe marinate în sos de legume. Potrivite pentru cină!
Mod de preparare - Orez cu legume mexicane
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această rețetă delicioasă de orez cu legume mexicane, este să începem prin a încinge uleiul într-o tigaie de dimensiuni mai mari, la foc mediu.
- În continuare, tot ce trebuie să faceți este să puneți usturoiul și ceapa, tocate mărunt în prealabil, amestecând timp de aproximativ 5 minute, până când devin translucide și parfumate. În continuare, tot aici vom adăuga și orezul, iar acesta împreună cu restul ingredientelor, le vom mai lăsa pe foc pentru încă aproximativ 5 minute. Abia apoi adăugați în tigaie și sosul de roșii și supa de legume, și se mai lasă pe foc tot conținutul la fiert.
- În continuare, a venit momentul să punem și porumbul, mazărea, praful de chili și chimionul, dar și sarea și piper negru măcinat, după gust. Lăsați să fiarbă conținutul, cu un capac deasupra, la foc mic, până când orezul este îndeajuns de fiert, mai exact timp de aproximativ 20 de minute. Adăugați apoi și roșiile proaspete, presărați deasupra mozzarella, busuiocul mărunțit în prealabil, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajută în prepararea lor.
Citește și: Frigărui de pui cu legume. Călătorie culinară prin bucatele delicioase!