Frigăruile de pui cu legume reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de frigărui de pui cu legume. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase frigărui de pui cu legume, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Frigărui de pui cu legume
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de frigăruie de pui cu legume, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 40 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră și 10 minute
Porții – 10-12 bucăți
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Frigărui de pui cu legume
Ingrediente pentru frigărui
- un dovlecel galben
- 2 dovlecei zucchini
- 2 cepe roșii de apă
- roșii cherry
- 1,5 kg piept de pui
- un sfert de cană de vin roșu
- o lingură de sare
- piper negru măcinat (după gust)
- o jumătate de cană de maioneză
- o linguriță de praf de ceapă
- o linguriță de praf de usturoi
- o linguriță de boia de ardei
- un sfert de linguriță de chimion uscat
- 2 linguri de mărar proaspăt
- un sos (la alegere)
Ingrediente pentru sosul Worcestershire
- o ceapă mică albă
- 2 căței de usturoi
- o bucată de anșoa
- 3 linguri de semințe de muștar
- o linguriță de boabe de piper
- o jumătate de linguriță de piper roșu
- scorțișoară (după gust)
- o jumătate de cană de sos de soia
- 3 linguri de sare
- o jumătate de linguriță de praf de curry
- o jumătate de ceașcă de apă
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10-12 bucăți. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Spaghete cu cârnăciori Chorizo. Valentine’s Day este mai aproape decât crezi!
Mod de preparare - Frigărui de pui cu legume
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea legumelor pentru frigăruile noastre delicioase. Așadar, vom începe prin a tăia un dovlecel galben, în rondele, vom continua prin a tăia tot rondele și 2 dovlecei zucchini, dar și 2 cepe roșii, de apă. Nu trebuie să uităm nici de roșiile cherry, pe care le vom tăia în jumătăți.
Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa și de pregătirea puiului. Așadar, vom avea nevoie de 1,5 kilograme de piept de pui. Vom lua pieptul de pui și îl vom tăia în cubulețe de dimensiuni potrivite, cu ajutorul unui cuțit.
Pasul 3. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea sosului Worcestershire. Așadar, vom avea nevoie de o ceapă mică albă, pe care o vom toca mărunt, 2 căței de usturoi pe care îi vom strivi și toca, mai departe vom avea nevoie și de o bucată de anșoa, pe care de asemenea, o vom strivi bine de tot. Pe toate acestea le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga 3 linguri de semințe de muștar, o linguriță de boabe de piper, o jumătate de linguriță de piper roșu, scorțișoară (după gust), o jumătate de cană de sos de soia, 3 linguri de sare, o jumătate de linguriță de praf de curry și o jumătate de ceașcă de apă. Toate aceste ingrediente se amestecă bine cu ajutorul unui mixer. Conținutul poate să fie introdus la frigider timp de câteva ore, înainte de utilizare.
Pasul 4. Așadar, acum că sosul este pregătit, vom muta în același bol, toate legumele și pieptul de pui, pentru a adăuga peste ele 2 linguri de sos, alături de un sfert de cană de vin roșu, o lingură de sare, piper negru măcinat (după gust), o jumătate de cană de maioneză, o linguriță de praf de ceapă, o linguriță de praf de usturoi, o linguriță de boia de ardei, un sfert de linguriță de chimion uscat și 2 linguri de mărar proaspăt, tocat mărunt. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca foarte bine, ingredientele adăugate cu legumele și bucățile de pui din bol.
Pasul 5. Acum a venit timpul să ne ocupăm de preparatul nostru. Așadar, vom avea nevoie de bețe de frigăruie, pe care vom începe să adăugăm ingredientele noastre, în orice ordine dorim, astfel încât bucățile de pui, vor alterna legumele.
Pasul 6. Preîncălzim grătarul la foc mediu spre mare, iar atunci când frigăruile sunt gata, le așezăm pe grătar, timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte, astfel încât să fie gătite uniform pe toate părțile. După ce toate frigăruile noastre sunt gata, le vom transfera pe o farfurie, alături de un sos, la alegere, iar rețeta este gata!
Frigăruile de pui cu legume sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Ciolan de porc, numai bun alături de o porție de cartofi prăjiți și sos!