Ciolanul de porc reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de ciolan de porc. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos ciolan de porc, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Ciolan de porc
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de ciolan de porc, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 2 ore și 40 minute
Timp total – 3 ore
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Ciolan de porc
- 2 lingurițe de sare
- o linguriță de piper negru boabe
- o linguriță de boabe de ienupăr
- o linguriță de semințe de chimen
- o linguriță de semințe de fenicul
- un ciolan de porc
- oțet
- 8 căței de usturoi
- ulei de măsline
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În plus, această rețetă de ciolan de porc se va realiza în decurs de două zile, pentru că ciolanul de porc trebuie să stea în frigider peste noapte, pentru a se marina așa cum se cuvine, iar gustul să fie
unul mult mai pătruns și pe placul tuturor. Haideți să trecem la treabă!Citește și: Rețetă de Aripioare picante cu sos, în stil asiatic
Mod de preparare - Ciolan de porc
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga 2 lingurițe de sare, o linguriță de piper negru boabe, o linguriță de boabe de ienupăr,
o linguriță de semințe de chimen și o linguriță de semințe de fenicul. Pe toate le vom așeza într-un mojar, pentru a le zdrobi și amesteca, cât mai bine cu putință.Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa de pregătirea ciolanului nostru de porc. Așadar, vom avea nevoie de un ciolan de porc, pe care, cu ajutorul unei pensule, îl vom unge cu oțet, pe toată suprafața acestuia.
Pasul 3. Mai departe, vom unge exteriorul ciolanului nostru de porc cu ulei de măsline. Îl putem masa, apoi, chiar și cu mâinile.
Pasul 4. Acum vom avea nevoie de 2 frigărui metalice, pe care le vom înfige în ciolanul de porc, în formă de X, cât mai aproape de baza acestuia. Se așază apoi peste un bol de dimensiuni mai mari și se lasă în frigider peste noapte.
Pasul 5. Următoarea zi vom scoate ciolanul de porc de la frigider și în vom așeza pe un grătar, deasupra unei tăvi de cuptor, pentru a-l introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 2 ore și 10 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, pentru a unge încă o dată ciolanul cu oțet, iar apoi îl mai punem în cuptor pentru încă 30 de minute.
Pasul 6. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor și vom aștepta să se mai răcească puțin. Ciolanul de porc se poate servi alături de o porție de cartofi prăjiți, o salată și un sos, la alegere, iar rețeta este gata!
Ciolanul de porc este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Salată grecească. Una dintre cele mai fresh!