Aripioarele picante cu sos reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de aripioare picante cu sos. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase aripioare picante cu sos, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Aripioare picante cu sos
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de aripioare picante cu sos, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Aripioare picante cu sos
- 3 linguri de miere
- o linguriță de muștar
- o lingură și jumătate de sos de chili
- o linguriță de praf de copt
- o linguriță de praf de usturoi
- o linguriță de sare
- o linguriță de mix de condimente italiene
- o linguriță de boia de ardei
- o linguriță de piper negru măcinat
- o linguriță de sos de soia
- 4 linguri de unt (la temperatura camerei)
- 2 kg de aripioare de pui cu piele
- roșii cherry
- un sos (la alegere)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Cartofi la cuptor cu ciuperci, verdeață și usturoi. Se pot servi alături de o friptură!
Mod de preparare - Aripioare picante cu sos
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea aripioarelor noastre delicioase. Așadar, vom avea nevoie de 2 kilogram de aripioare, pe care le vom scoate din casoletă și le vom spăla bine de tot, sub un jet rece de apă. Imediat apoi, le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, pentru a începe condimentarea lor.
Pasul 2. Așadar, în bolul nostru cu aripioare vom adăuga o linguriță de praf de copt, o linguriță de mix de condimente italiene, o linguriță de piper negru măcinat, o linguriță de sare, o linguriță de praf de usturoi și o linguriță de boia de ardei. Cu ajutorul unei spatule, vom amesteca bine de tot condimentele cu aripioarele din bol, astfel încât să ajungă pe toată suprafața lor.
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, pe care vom așeza hârtie de aluminiu, iar deasupra acesteia, vom așeza un grătar de cuptor pe care îl vom pulveriza cu puțin spray de gătit. Imediat apoi, cu ajutorul unui clește, vom lua fiecare aripioară de pui în parte și o vom așeza pe grătar, cu pielea în jos.
Pasul 4.
Pasul 5. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea sosului nostru asiatic. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom așeza pe aragaz, la foc ridicat. Începem prin a adăuga cele 4 linguri de unt (la temperatura camerei). Odată ce va începe să se topească, vom adăuga și o linguriță de muștar, alături de o linguriță de sos de soia, o lingură și jumătate de sos de chili și cele 3 linguri de miere. Cu ajutorul unui tel, le vom amesteca pe toate și vom lăsa untul să se topească în continuare. În momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, îl vom mai amesteca puțin și îl vom mai lăsa pe foc pentru încă aproximativ 5 minute. Imediat apoi, îl vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mici.
Pasul 6. După acest interval de timp, vom scoate tava cu aripioare de la cuptor și le vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari. Acestea se pot servi și așa, însă odată ce veți adăuga sosul, cu siguranță nu veți regreta!
Pasul 7. Așadar, odată ce am transferat aripioarele în bol, vom turna deasupra sosul pe care l-am preparat, le amestecăm puțin și le putem transfera pe o farfurie. Se pot servi cu roșii cherry și un sos la alegere, iar rețeta este gata!
Aripioarele picante cu sos sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Carne fragedă de porc cu sos, în stil chinezesc