Carnea de porc cu sos reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de carne fragedă de porc cu sos. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă carne fragedă de porc cu sos, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Carne fragedă de porc cu sos
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de carne fragedă de porc cu sos, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 2 ore
Timp total – 2 ore și 30 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Carne fragedă de porc cu sos
- o bucată de 500 g burtă de porc
- 10 fire de ceapă verde
- 8 felii subțiri de ghimbir
- un sfert de cană de vin alb+ o lingură
- 2 linguri de ulei
- 10 ouă de prepeliță
- 2 linguri de zahăr granulat
- un sfert de cană de apă fiartă
- 2 linguri de sos de soia
- 2 bucăți de anason stele
- 2 batoane de scorțișoară
- 2 frunze de dafin
- sare (după gust)
- semințe de susan
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de Carne de vită cu cartofi dulci. Mai fragedă ca niciodată!
Mod de preparare - Carne fragedă de porc cu sos
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tigaie adâncă de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă, pentru ca în interior să adăugăm o bucată de 500 de grame de burtă de porc. Imediat apoi, vom adăuga deasupra acesteia și 3 bucățele de ceapă verde, însă mai mult din partea albă a acesteia, alături de 4 felii subțiri de ghimbir și un sfert de
cană de vin alb. Lăsăm carnea pe foc până când se va schimba la culoare, iar abia atunci o vom îndepărta din oală, cu ajutorul unei site, direct într-un bol de dimensiuni mai mari, în care am adăugat apă rece.Pasul 2. În momentul în care carnea s-a răcit, o vom transfera pe un tocător, iar cu ajutorul unui cuțit special de carne, o vom tăia în cubulețe mai mici.
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga o lingură de ulei și cubulețele de carne. Le lăsăm pe foc până când e vor rumeni. Imediat apoi, le vom transfera într-un bol de dimensiuni potrivite, iar apoi, în aceeași tigaie vom prepara și 10 ouă de prepeliță. În momentul în care s-au rumenit, le îndepărtăm și pe ele de pe foc.
Pasul 4. În aceeași tigaie, în continuare, vom adăuga o lingură de ulei, 2 linguri de zahăr granulat, un sfert de cană de apă fiartă, iar cu ajutorul unei spatule, vom amesteca totul la foc mic, până când va deveni maroniu. Atunci este momentul să adăugăm bucățile de carne. Odată ce sosul format a ajuns pe toate bucățile de carne, vom adăuga și 2 linguri de sos de soia, o lingură de
vin alb, 2 bucăți de anason stele, 2 batoane de scorțișoară, 4 felii subțiri de ghimbir, 2 frunze de dafin și 4 bucățele de ceapă verde, în special partea albă.Pasul 5. Amestecăm puțin, iar apoi vom adăuga apă caldă, cât să acopere toată carnea și acoperim cu un capac. Gătim în continuare, la foc mic, timp de aproximativ o oră.
Pasul 6. După acest interval de timp, îndepărtăm capacul și adăugăm sare (după gust), dar și cele 10 ouă de prepeliță. Acoperim iar tigaia și gătim pentru încă 20 de minute, la foc mic. După acest interval de timp, îndepărtăm capacul, gătim la foc ridicat și amestecăm până când se va îngroșa sosul din tigaie.
Pasul 7. Imediat apoi, transferăm preparatul într-o farfurie, turnam deasupra puțin sos din tigaie, presăram câteva semințe de susan și câteva rondele de ceapă verde, iar rețeta este gata!
Carnea fragedă de porc cu sos este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!