Cartofii la cuptor cu ciuperci reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de cartofi la cuptor cu ciuperci, verdeață și usturoi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși cartofi la cuptor cu ciuperci, verdeață și usturoi, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Cartofi la cuptor cu ciuperci, verdeață și usturoi
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de cartofi la cuptor cu ciuperci, verdeață și usturoi, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 2 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Cartofi la cuptor cu ciuperci, verdeață și usturoi
- 400 g cartofi (baby potatoes)
- 100 g ciuperci chanterelles (după preferințe)
- 6 căței de usturoi
- 8 linguri de ulei
- 2 linguri de unt (la temperatura camerei)
- o linguriță de piper negru măcinat
- o linguriță de sare
- o linguriță de oregano uscat
- ceapă verde
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Carne fragedă de porc cu sos, în stil chinezesc
Mod de preparare - Cartofi la cuptor cu ciuperci, verdeață și usturoi
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea cartofilor. Așadar, vom avea nevoie de 400 de grame de cartofi, însă nu mari, ci
baby potatoes, așa cum găsiți în comerț și baby carrots. Rând pe rând vom lua cartofii și îi vom tăia pe jumătate. Atenție însă! Nu este nevoie să îndepărtați coaja cartofilor, pentru că se vor pregăti cu totul. Imediat ce am terminat de tăiat cartofii, aceștia se vor pune într-un bol de dimensiuni mai mari, pe care îl vom lăsa deoparte, momentan.Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa de pregătirea ciupercilor. Așadar, vom avea nevoie de 100 de grame de ciuperci chanterelles sau de care doriți (după preferințe).
Pasul 3. Acum vom avea nevoie și de 6 căței de usturoi, pe care îi vom toca, cât mai mărunt cu putință.
Pasul 4. În momentul în care uleiul s-a încins, vom adăuga usturoiul tocat, în care vom mai amesteca. Imediat apoi vom adăuga și o linguriță de piper negru măcinat, o linguriță de sare și o linguriță de oregano uscat. Amestecăm bine cu o spatulă și adăugăm imediat și cartofii. Gătim cartofii până când încep să se schimbe la culoare, moment în care vom adăuga în tigaie și ciupercile. Amestecăm din când în când, pentru ca sosul să ajungă pe toată suprafața acestora.
Pasul 5. După aproximativ 10 minute, vom transfera conținutul din tigaie, într-o tavă dreptunghiulară de cuptor și o vom introduce în cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 50 de minute.
Pasul 6. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, iar ulterior și conținutul din tavă, iar deasupra vom presăra câteva rondele de ceapă verde, iar rețeta este gata!
Cartofii la cuptor cu ciuperci, verdeață și usturoi sunt gata și se pot servi calzi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Carne de vită cu cartofi dulci. Mai fragedă ca niciodată!