Salata grecească reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de salată grecească. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă salată grecească, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Salată grecească
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de salată grecească, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp total – 20 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Salată grecească
Ingrediente pentru salata grecească
- un castravete proaspăt lung
- o jumătate de ceapă roșie
- o jumătate de cană de măsline verzi (fără sâmburi)
- 2 roșii de dimensiuni mai mari
- un ardei gras verde
- 200 g brânză feta
- o salată verde
Ingrediente pentru dressing
- un sfert de cană de ulei de măsline
- o lămâie
- cimbru uscat (după gust)
- oregano uscat (după gust)
- 2 linguri de oțet
- 2 lingurițe de muștar cu miere
- sare (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de Cartofi la cuptor cu ciuperci, verdeață și usturoi. Se pot servi alături de o friptură!
Mod de preparare - Salată grecească
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de tăierea tuturor legumelor de care vom avea nevoie. Pentru început, vom avea nevoie de un castravete proaspăt lung, iar tocmai datorită gustului său bun, nu este nevoie să îi îndepărtați coaja. Așadar, cu ajutorul unui cuțit, îl vom tăia felii de dimensiuni potrivite, fie rotunde și întregi, fie le veți mai tăia încă o dată în două.
Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa de o jumătate de ceapă roșie. Ceapa trebuie să fie una mai mare, pe care o vom tăia în felii mari, însă totodată și subțiri.
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de o jumătate de cană de măsline verzi, fără sâmburi, pe care le vom clăti bine sub un jet de apă rece, iar apoi le vom pune direct în bol, peste celelalte două ingrediente.
Pasul 4. Acum ne vom ocupa și de roșii. Așadar, vom avea nevoie de 2 roșii de dimensiuni mai mari, pe care le vom tăia în felii de dimensiuni potrivite, iar ulterior în bucățele mai mici. De asemenea, rețeta se poate prepara și cu roșii cherry, însă astăzi vom folosi roșii normale. Bucățile de roșii se adaugă și ele peste legumele din bol.
Pasul 5. În plus, la această rețetă putem adăuga și ardei gras (opțional). Prin urmare, vom avea nevoie de un ardei gras verde, de dimensiuni potrivite, pe care îl vom tăia în fâșii lungi, iar ulterior în cubulețe mai mici, însă nu înainte de a îndepărta semințele acestuia.
Pasul 6. În ceea ce privește brânza, vom avea nevoie de brânză feta, mai exact de 200 de grame. Vom păstra puțină și pentru mai târziu, însă cea pe care o vom folosi, vom începe să o sfărâmăm direct peste salata noastră delicioasă din bol. Amestecăm cu o lingură de lemn și trecem la pasul următor.
Pasul 7. A venit timpul să ne ocupăm de prepararea dressing-ului pentru salata grecească. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga un sfert de cană de ulei de măsline, jumătate din coajă de la o lămâie, puțin praf de cimbru uscat (după gust), puțin praf de oregano uscat (după gust), alături de 2 linguri de oțet, 2 lingurițe de muștar cu miere, sucul de la o jumătate de lămâie și sare (după gust). Amestecăm bine toate aceste condimente.
Pasul 8. Dressing-ul se toarnă în bolul cu salata noastră grecească. Amestecăm cu o spatulă, iar deasupra vom mai adăuga cubulețe mici de brânză feta, din cantitatea pe care am oprit-o. În farfurie putem așeza o frunză de salată verde, iar deasupra, salata grecească, iar rețeta este gata!
Salata grecească este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Carne fragedă de porc cu sos, în stil chinezesc