Spaghetele cu cârnăciori Chorizo reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de spaghete cu cârnăciori Chorizo. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase spaghete cu cârnăciori Chorizo, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Spaghete cu cârnăciori Chorizo
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de spaghete cu cârnăciori Choriz o, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră
Porții – 2 persoane
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Spaghete cu cârnăciori Chorizo
- 4 cârnăciori Chorizo
- o cană de ceapă galbenă
- o cană și jumătate de roșii cherry
- 5 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper negru măcinat
- 250 g spaghete
- brânză parmezan
- busuioc uscat
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Ciolan de porc, numai bun alături de o porție de cartofi prăjiți și sos!
Mod de preparare - Spaghete cu cârnăciori Chorizo
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de usturoi. Așadar, vom avea nevoie de 5 căței de usturoi, pe care îi vom zdrobi
și le vom îndepărta coaja, pentru ca ulterior să îi tocăm mărunt. În continuare, ne vom ocupa și de tăierea cepei. Vom avea nevoie de o ceapă galbenă de dimensiuni mai mari, pe care o vom tăia în cubulețe cât se poate de mici. Același lucru vom face și cu roșiile cherry, însă de această dată, pe acestea nu le vom tăia în cubulețe mici, ci doar în bucățele de dimensiuni potrivite.Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa și de tăierea cârnăciorilor Chorizo. Vom avea nevoie de 4 astfel de cârnăciori, pe care, cu ajutorul cuțitului, vom începe să îi tăiem în felii, pe diagonală, pentru ca ulterior să îi punem și pe ei într-un bol de dimensiuni mai mici.
Pasul 3. În acest timp, vom pregăti și o oală de dimensiuni mai mari, pentru fierberea spaghetelor, pe care o vom umple aproape pe toată cu apă. Așteptăm să ajungă la punctul de fierbere, iar apoi adăugăm și cele 250 de grame de spaghete, pe care le vom lăsa la fiert, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cât să se gătească al dente.
Pasul 4. În același timp, ne vom ocupa și de pregătirea sosului nostru delicios pentru spaghete. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Adăugăm ulei de măsline, iar când acesta s-a încins, vom adăuga cubulețele de ceapă, pe care din când în când le vom mai amesteca. Adăugăm și usturoiul tocat mărunt, iar la scurt timp după ce am mai amestecat, a venit timpul să adăugăm și roșiile cherry. Le lăsăm pe foc pentru încă 10 minute. După acest interval de timp, vom adăuga și cârnăciorii Chorizo. Amestecăm și gătim pentru încă 20 de minute, condimentăm cu sare, piper negru măcinat (după gust) și mai lăsăm pe foc pentru încă 5 minute sau până când cârnăciorii sunt gătiți.
Pasul 5. Odată gătite spaghetele, le vom scurge și le vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari, iar când sosul nostru este pregătit, vom adăuga spaghetele direct în tigaie, pentru a le amesteca cât mai bine cu sosul.
Pasul 6. A venit timpul să transferăm spaghetele în farfurii. Presărăm preparatul cu puțin busuioc uscat (după gust) și brânză parmezan rasă, iar rețeta este gata!
Spaghetele cu cârnăciori Chorizo sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Aripioare picante cu sos, în stil asiatic