Pâinea cu maia, beneficii pentru organism!

Pâinea cu maia, beneficii pentru organism!
Pâinea cu maia, beneficii pentru organism!

Află din rândurile următoare care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia.

Pâinea este un aliment nelipsit de pe mesele românilor. Printre preferințele lor se află celebra franzelă albă, care deși este foarte gustoasă, trebuie consumată în cantități mai mici pentru a nu facilita acumularea de kg în plus și deteriorarea în timp a stării noastre de sănătate.

Există însă o variantă de pâine, care pe lângă faptul că este mult mai sănătoasă, are și o serie de beneficii pe care le aduce organismului nostru.

Este vorba de pâinea cu maia, o pâine făcută din ingrediente 100% naturale, fără drojdie și alți conservanți adăugați.

În cadrul emisiunii „ Dimineața cu Noi ” difuzată pe Kanal D, doamna Florentina Marin, manager în brutărie cu o experiență de mulți ani în produsele de panificație, a vorbit despre beneficiile pe care consumul de pâine cu maia le aduce organismului. În plus, a oferit detalii despre procesul de prelucrare, modul de conservare și cui îi este recomandat acest produs alimentar.

Citeste si: De ce să evităm băgarea pastelor în apă rece după fierbere. Greșeala pe care multe gospodine o fac

 Care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia

Ce este pâinea cu maia

Citește si: Află ce alimente trebuie neapărat să eviți pentru a avea un abdomen plat. „Numai o linguriță de maioneză are peste 100 de calorii.”

 Care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Maiaua este un produs care se obține 100% natural din făină și apă. Se lasă la dospit pentru un timp mai îndelungat și este benefică pentru organismul nostru. Ea are foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră și este cel mai bun produs obținut cu maiaua naturală .”, spune specialistul în domeniu.

După cum spunea specialistul în domeniu, acest produs alimentar este diferit de alte produse de panificație deoarece este făcut doar din ingrediente naturale, iar diferența constă și în timpul lung de prelucrare, maiaua fiind un amestec ce necesită să fie prelucrat într-un interval de timp lung.

De asemenea, față de alte produse de panificație, pâinea cu maia este recomandată în special persoanelor care suferă de diabet, au un regim alimentar sau copiilor cu intoleranță la gluten.

Este foarte indicată chiar și pentru copii și persoanele cu diabet. Este recomandată tuturor persoanelor, în special copiilor. Ajută la dezvoltarea tubului digestiv, ajută persoanele care suferă de diabet și este foarte bună pentru că nu duce la balonare .”, spune specialistul.

Care sunt avantajele consumului de pâine cu maia

Citește si: Totul despre prune, fructele vedetă ale toamnei. "Au un aport destul de mare de vitamine și minerale și un aport scăzut de calorii."

 Care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Specialiștii în domeniu recomandă ca pâinea de maia să se consume în jur de 250 de grame pe zi, adică 7-8 felii în fiecare zi.

Pâinea de maia este cea mai la îndemână sursă de amidon și cea mai bună.

Toată lumea știe că pâine nu este prietenul persoanelor care se află la dietă sau vor să dea jos câteva kilograme sau să-și mențină silueta suplă. Trebuie să știm însă că specialiștii recomandă consumul de pâine zilnic. Astfel, în cazul în care vrem să ne luăm necesarul de amidon zilnic și în același timp să avem grijă de silueta noastră, cea mai bună variantă este pâinea de maia.

Pâinea de maia nu îngrașă .”, spune doamna manager de brutărie.

Un alt avantaj ar fi faptul că pâinea cu maia este un aliment nu atât de perisabil precum alte produse de panificație, putând fi consumat o perioadă mai lungă de timp „ Pâinea cu maia, pentru că este un aluat pre digerat, și un aluat cu dospire naturală, rezistă mai mult decât pâinea naturală. Ea poate fi păstrată în pungile de hârtie și în coșulețele special amenajate din lemn, ratan, special făcute pentru pâine.”, explică specialistul în domeniu.

Pe lângă pâinea cu maia, specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm și pâinea cu semințe integrale și pe cea cu graham „ Clar franzela albă este cea mai aleasă de români și am mai văzut cu surprindere că aleg și pâinea cu semințe pentru că este și ea benefică. Conține cele 5 tipuri de semințe bune pentru sănătatea organismului nostru .”  



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum învârţi în mămăligă ca să nu facă cocoloaşe. Secretul femeilor de la ţară

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies