Află din rândurile următoare care sunt beneficiile consumului de pâine cu maia.
Pâinea este un aliment nelipsit de pe mesele românilor. Printre preferințele lor se află celebra franzelă albă, care deși este foarte gustoasă, trebuie consumată în cantități mai mici pentru a nu facilita acumularea de kg în plus și deteriorarea în timp a stării noastre de sănătate.
Există însă o variantă de pâine, care pe lângă faptul că este mult mai sănătoasă, are și o serie de beneficii pe care le aduce organismului nostru.
În cadrul emisiunii „ Dimineața cu Noi ” difuzată pe Kanal D, doamna Florentina Marin, manager în brutărie cu o experiență de mulți ani în produsele de panificație, a vorbit despre beneficiile pe care consumul de pâine cu maia le aduce organismului. În plus, a oferit detalii despre procesul de prelucrare, modul de conservare și cui îi este recomandat acest produs alimentar.
Citeste si: De ce să evităm băgarea pastelor în apă rece după fierbere. Greșeala pe care multe gospodine o fac
Ce este pâinea cu maia
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„ Maiaua este un produs care se obține 100% natural din făină și apă. Se lasă la dospit pentru un timp mai îndelungat și este benefică pentru organismul nostru. Ea are foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră și este cel mai bun produs obținut cu maiaua naturală .”, spune specialistul în domeniu.
După cum spunea specialistul în domeniu, acest produs alimentar este diferit de alte produse de panificație deoarece este făcut doar din ingrediente naturale, iar diferența constă și în timpul lung de prelucrare, maiaua fiind un amestec ce necesită să fie prelucrat într-un interval de timp lung.
De asemenea, față de alte produse de panificație, pâinea cu maia este recomandată în special persoanelor care suferă de diabet, au un regim alimentar sau copiilor cu intoleranță la gluten.
„ Este foarte indicată chiar și pentru copii și persoanele cu diabet. Este recomandată tuturor persoanelor, în special copiilor. Ajută la dezvoltarea tubului digestiv, ajută persoanele care suferă de diabet și este foarte bună pentru că nu duce la balonare .”, spune specialistul.
Care sunt avantajele consumului de pâine cu maia
Specialiștii în domeniu recomandă ca pâinea de maia să se consume în jur de 250 de grame pe zi, adică 7-8 felii în fiecare zi.
Pâinea de maia este cea mai la îndemână sursă de amidon și cea mai bună.Toată lumea știe că pâine nu este prietenul persoanelor care se află la dietă sau vor să dea jos câteva kilograme sau să-și mențină silueta suplă. Trebuie să știm însă că specialiștii recomandă consumul de pâine zilnic. Astfel, în cazul în care vrem să ne luăm necesarul de amidon zilnic și în același timp să avem grijă de silueta noastră, cea mai bună variantă este pâinea de maia.
„ Pâinea de maia nu îngrașă .”, spune doamna manager de brutărie.
Un alt avantaj ar fi faptul că pâinea cu maia este un aliment nu atât de perisabil precum alte produse de panificație, putând fi consumat o perioadă mai lungă de timp „ Pâinea cu maia, pentru că este un aluat pre digerat, și un aluat cu dospire naturală, rezistă mai mult decât pâinea naturală. Ea poate fi păstrată în pungile de hârtie și în coșulețele special amenajate din lemn, ratan, special făcute pentru pâine.”, explică specialistul în domeniu.
Pe lângă pâinea cu maia, specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm și pâinea cu semințe integrale și pe cea cu graham „ Clar franzela albă este cea mai aleasă de români și am mai văzut cu surprindere că aleg și pâinea cu semințe pentru că este și ea benefică. Conține cele 5 tipuri de semințe bune pentru sănătatea organismului nostru .”