Pancakes cu sirop de arțar, nuci și banane se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Pancakes cu sirop de arțar, nuci și
Rețetă de Pancakes cu sirop de arțar, nuci și banane
Rețeta delicioasă de Pancakes cu sirop de arțar, nuci și banane, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Pancakes cu sirop de arțar, nuci și banane este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total - o ora
Rețeta de Pancakes cu sirop de arțar, nuci și banane este pentru 4 persoane
Ingrediente – Pancakes cu sirop de arțar, nuci și banane
- 500 g faina
- 600 ml lapte, la temperatura camerei
- 5 oua, la temperatura camerei
- un pliculeț de praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 6 linguri zahar granulat
- 7 linguri ulei
- sare
- 1 pliculeț de zahar vanilinat
- sirop de arțar
- nuci
- banane
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Spaghete cu creveți. O sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale!
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Mod de preparare - Pancakes cu sirop de arțar, nuci și banane
- In primul si-n primul rand, tot ce trebuie sa facem pentru aceasta delicioasa rețetă de pancakes cu sirop de arțar, nuci si banane, este prin a începe sa amestecam într-un bol de dimensiuni mai mari, faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul, astfel încât sa se incorporeze cat mai bine cu putință.
- In continuare, a venit timpul sa separam albușurile de gălbenușuri, in doua boluri de dimensiuni mai mici. In continuare, vom mixa albușurile foarte bine, iar in ceea ce privește gălbenușurile, pe acestea le vom mixa cu un vârf de sare, timp de aproximativ 5 minute. Acum vom adăuga peste acestea si laptele, la temperatura camerei, dar si uleiul, separat prima data, iar apoi le vom adăuga peste gălbenușurile pe are le-am mixat deja. Așadar, acest conținut îl vom adăuga peste faina, timp in care vom amesteca continuu cu o spatula, de jos in sus, cu mare grija, astfel încât vom păstra compoziția cat mai pufoasa cu putință. Astfel, in cele din urma, aluatul pe care l-am obținut, este asemănător cu cel de pandișpan.
- Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom unge cu puțin unt, pentru ca ulterior sa o ștergem cu un șervețel de hârtie, pentru ca aceste clătite sa nu aibă pete maronii, de niciun fel. Atenție însă! Este nevoie ca tigaia sa fie unsa cu unt o singură data la început, iar apoi deloc.
- Acum a venit momentul sa luam un polonic, cu ajutorul căruia vom turna aluatul direct in tigaia pe care am încins-o. In momentul in care turnat aluatul, acesta se va întinde singur, fără sa fie nevoie sa îl ajutam într-un mod sau altul. Astfel, in momentul in care observam ca își fac apariția anumite buline pe suprafața clătitei, știm ca este momentul sa o întoarcem pe cealaltă parte, cu ajutorul unei spatule. Procesul se va repeta, pana in momentul in care toată compoziția este consumata.
- Imediat apoi, rețeta de astăzi este gata de servit, turnând deasupra sirop de arțar, după gust, adăugând câteva bucatele de nuci, dar si câteva rondele de banana. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Tortellini cu roșii. O mâncare rapidă și ușor de făcut, perfectă pentru o seară aglomerată!