Panna Cotta cu mango se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Panna Cotta cu mango.
Rețetă de Panna Cotta cu mango
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Pui în sos de portocale cu orez. Încearcă și tu ceea ce poți găsi în restaurante!
Citește și: Ratatouille, rețeta originală. Gustă și tu din legumele proaspete scoase direct din cuptor!
Ingrediente
Ingrediente pentru panna cotta
- 400 ml de smântână, la temperatura camerei
- 200 ml de lapte, la temperatura camerei
- 100 g de zahăr pudră
- 5 g de gelatina
- o esență de vanilie
ingrediente pentru sosul de mango
- 2 mango
- 150 ml de apă
- 100 g de zahăr granulat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a prepara sosul de mango. Așadar, va trebui să tăiem cei 2 mango de o parte și de cealaltă a sâmburelui, pentru a-l îndepărta ulterior, iar apoi vom cresta fiecare mango în parte, în fâșii, până la coaja sa, sau puteți să-l tăiați chiar și în pătrățele. Cu ajutorul unei linguri de dimensiuni mai mari vom decupa toată pulpa de mango, de pe coaja sa, pentru a adăuga tot conținutul într-un robot de bucătărie manual sau automat, pe care le vom pornii și vom transforma toate aceste bucățele de mango, într-un piure.
- Tot aici trebuie să adăugăm peste mango și zahărul granulat, dar și apa, le amestecăm puțin pentru a se încorpora ingredientele împreună, iar ulterior le vom transfera într-o oală de dimensiuni mai mari, vom pune oala pe aragaz la foc mediu și vom amesteca continuu cu ajutorul unei linguri, până când vom observa că zahărul este dizolvat complet.
- Odată ce și acest pas a fost realizat, vom aștepta ca întreaga compoziție să dea în clocot, pentru a o mai ține apoi timp de aproximativ 5 minute pe foc. După acest interval de timp, vom lua oala de pe foc și vom lăsa compoziția deoparte, la temperatura camerei, până când se va răci complet.
- Acum a venit timpul să ne ocupăm și de prepararea desertul în sine. Prin urmare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga smântâna, pe care o vom bate spumă cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, până când vom observa că a crescut în volum. Odată ce acest lucru s-a întâmplat vom cerne deasupra și zahărul pudră, adăugăm și esența de vanilie și amestecăm tot cu mixerul la viteză medie până când toate ingredientele adăugate în bol se vor încorpora uniform.
- Separat vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni mai mare în care vom adăuga pentru început gelatina, alături de jumătate din cantitatea de lapte menționată, iar cele 2 ingrediente se lasă deoparte în bolul, momentan.
- Separat într-o oală de dimensiuni mai mari, vom adăuga laptele, și vom aștepta ca acesta să se încălzească puțin, pe foc, însă nu încât să dea în clocot. Odată ce acesta s-a încălzit exact așa cum ne dorim, îl vom turna peste gelatina iar apoi toate ingredientele din bol, cu tot cu bol, se vor așeza pe o oală de dimensiuni mai mari, pentru a face bain-marie. Imediat apoi, vom adăuga și smântâna deasupra, iar rețeta este gata.
- Astfel, a venit momentul ca toată compoziția pe care am obținut-o să se toarne într-o tavă de silicon, cu forme, pentru ca ulterior să fie introdusă în frigider timp de aproximativ 3 ore. După acest interval de timp, vom scoate tava din frigider, ulterior și desertul nostru din tavă, deasupra turnăm și sosul de mango pe care l-am preparat, la care putem adăuga și câteva bucăți proaspete de mango, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.