Ratatouille, rețeta originală. Gustă și tu din legumele proaspete scoase direct din cuptor!

retete de produse de post

Ratatouille, rețeta originală

Ratatouille se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ratatouille.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Ratatouille, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Ratatouille 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră 

Citește și: Cum poți face balsam natural din fulgi de ovăz! Trucul prin care doamnele vor avea un păr hidratat

retete de gustare
Ratatouille, rețeta originală[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Tort Red Velvet. Alege să îi impresionezi și pe ceilalți!

Timp de preparare- 30 de minute 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Rețeta este pentru 4 persoane 

retete pentru masa de pranz
Ratatouille, rețeta originală[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Ingrediente  

  •  50 g de unt 
  • 150 mililitri de ulei 
  • 5 căței de usturoi 
  • 3 cepe 
  • un ardei gras roșu 
  • un ardei gras galben 
  • 2 dovlecei 
  • 2 vinete mai mici 
  • 10 roșii 
  • Sare 
  • ierburi aromatice la alegere 
  • piper negru măcinat 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ

4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

ratatouille
Ratatouille, rețeta originală[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a topi untul. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul, în uleiul care s-a încins deja, și așteptăm să se topească.
    Odată ce untul s-a topit complet, vom adăuga și usturoiul pentru a-l căli până când devine auriu. Odată ce a devenit auriu, vom scoate usturoiul din tigaie, iar ulterior îl vom folosi doar pentru a aroma uleiul. 
  2. În continuare, în aceeași tigaie de dimensiuni mai mari, și în același ulei, vom adăuga ceapa pe care am tăiat o în prealabil julien, și le lăsăm la foc mediu spre mare timp de aproximativ 5 minute, cu capacul pus.
    După acest interval de timp, vom adăuga și ardeii pe care i-am tăiat și pe ei julien, și lăsăm de asemenea să se călească timp de alte 5 minute, cu capacul pus. În tot acest interval de timp, vom mai amesteca din când în când. 
  3. După acest interval de timp vom adăuga în tigaia noastră și dovleceii pe care i-am tăiat în felii mai mari și amestecăm toate ingredientele pentru a se omogeniza compoziția cât mai bine.
    Punem apoi capacul peste tigaie, și mai lăsăm pe foc timp de alte 5 minute. În acest interval de timp mai amestecăm din când în când în cazul în care legumele nu își lasă suficientă zeamă. Vinetele le tăiem și pe ele tot în felii mai mari și le adăugăm în tigaie. Timp de alte 5 minute le lăsăm și pe ele pe foc alături de restul ingredientelor. Acum a venit momentul să adăugăm și roșiile pe care le-am tăiat tot felii bineînțeles, și întreaga compoziție se va condimenta cu sare, piper negru măcinat, dar și ierburi aromatice după gust. Lăsăm timp de alte 5 minute compoziția pe foc, iar ulterior o vom muta într-un vas termorezistent de cuptor. 
  4. Tot sucul care a rămas, îl vom scurge pentru a-l așeza pe fundul vasului termorezistent. În continuare, vom începe să aranjăm straturile noastre de legume, intercalate, turnam din sosul rămas de la ele, și formăm astfel 3 rânduri de legume cu sos pentru ele. Vasul se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 °C, timp de aproximativ 30 de minute. 
  5. După acest interval de timp, tava se va scoate din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

ratatouille reteta originala
Ratatouille, rețeta originală[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Lasagna cu carne tocată. Potrivită pentru o cină de neuitat!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies