Ratatouille se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ratatouille.
Rețetă de Ratatouille
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o oră
Citește și: Cum poți face balsam natural din fulgi de ovăz! Trucul prin care doamnele vor avea un păr hidratat
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Tort Red Velvet. Alege să îi impresionezi și pe ceilalți!
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 50 g de unt
- 150 mililitri de ulei
- 5 căței de usturoi
- 3 cepe
- un ardei gras roșu
- un ardei gras galben
- 2 dovlecei
- 2 vinete mai mici
- 10 roșii
- Sare
- ierburi aromatice la alegere
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ
4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a topi untul. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom adăuga untul, în uleiul care s-a încins deja, și așteptăm să se topească.
- În continuare, în aceeași tigaie de dimensiuni mai mari, și în același ulei, vom adăuga ceapa pe care am tăiat o în prealabil julien, și le lăsăm la foc mediu spre mare timp de aproximativ 5 minute, cu capacul pus.
- După acest interval de timp vom adăuga în tigaia noastră și dovleceii pe care i-am tăiat în felii mai mari și amestecăm toate ingredientele pentru a se omogeniza compoziția cât mai bine. Punem apoi capacul peste tigaie, și mai lăsăm pe foc timp de alte 5 minute. În acest interval de timp mai amestecăm din când în când în cazul în care legumele nu își lasă suficientă zeamă. Vinetele le tăiem și pe ele tot în felii mai mari și le adăugăm în tigaie. Timp de alte 5 minute le lăsăm și pe ele pe foc alături de restul ingredientelor. Acum a venit momentul să adăugăm și roșiile pe care le-am tăiat tot felii bineînțeles, și întreaga compoziție se va condimenta cu sare, piper negru măcinat, dar și ierburi aromatice după gust. Lăsăm timp de alte 5 minute compoziția pe foc, iar ulterior o vom muta într-un vas termorezistent de cuptor.
- Tot sucul care a rămas, îl vom scurge pentru a-l așeza pe fundul vasului termorezistent. În continuare, vom începe să aranjăm straturile noastre de legume, intercalate, turnam din sosul rămas de la ele, și formăm astfel 3 rânduri de legume cu sos pentru ele. Vasul se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 °C, timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, tava se va scoate din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.