Panna Cotta de vanilie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Panna Cotta de vanilie.
Rețetă de Panna Cotta de vanilie
Rețeta delicioasă de Panna Cotta de vanilie, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Panna Cotta de vanilie este de 30 de minute
Citește și: Pide cu carne tocată și brânză. Un preparat specific turcesc!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Cheesecake cu mango. Unul dintre cele mai răcoritoare deserturi!
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o oră
Rețeta de Panna Cotta de vanilie este pentru 4 persoane
Ingrediente – Panna Cotta de vanilie
- 600 g de smântână dulce
- 400 ml de lapte, la temperatura camerei
- 100 g de zahăr granulat
- 10 g de gelatină granule
- 4 linguri de apă
- o esență de vanilie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să
Mod de preparare- Panna Cotta de vanilie
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de panna cotta cu vanilie, este să începeți prin a pune gelatina la înmuiat în puțină apă rece, pentru ca ulterior să o topiți pe baie de aburi.
- Separat, într-o oală de dimensiuni mai mari, vom pune smântâna dulce, laptele, zahărul granulat, dar și esența de vanilie. Oala se pune pe aragaz, iar ulterior, în timp ce focul este la mic, vom continua să amestecăm până în momentul în care întreaga compoziție se va apropia de punctul de fierbere. Atenție însă! În ciuda faptului că trebuie să așteptăm până în momentul în care va ajunge aproape de punctul de fierbere, compoziția nu trebuie să fie lăsată să fiarbă. În tot acest timp, vom continua să amestecăm până când observăm că se îngroașă, iar apoi oprim focul.
- În continuare, tot ce trebuie să facem este să luăm o lingură sau 2 din compoziția de smântână și să o adăugăm în gelatină, ușor, moment în care vom și amesteca foarte bine, pentru ca ulterior să punem totul peste compoziția de smântână și lapte din oală.
- Acum că am trecut și de acest pas, în continuare, va trebui ca întreaga compoziție obținută să fie turnată în diverse forme, fie că sunt de silicon pentru brioșe sau alte astfel de forme, iar odată ce am pus compoziția, vom pune formele la frigider până a doua zi, astfel încât întreaga compoziție să fie închegată.
- După acest interval de timp, vom scoate desertul din frigider, iar rețeta este gata de servit cu orice fructe doriți deasupra sau topping-uri. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.