Pare imposibil, dar e adevarat! Cum te poti intoxica cu apa

Pare imposibil, dar e adevarat! Cum te poti intoxica cu apa
Pare imposibil, dar e adevarat! Cum te poti intoxica cu apa

Chiar daca mai toti doctorii ne sugereaza cata apa ar trebui sa consumam zilnic, sa luam aminte ca fiecare corp are necesitati diferite.

Intoxicatia cu apa este una dintre cele mai rare fenomene si se produce atunci cand apa consumata in exces, curata corpul de sodiu, prin eliminarea urinei. Acest dezechilibru hidroelectric al organismului se numeste hiponatremie. Evenimentul acesta are, in general, efecte nedorite asupra sistemului nervos central, dar si asupra sistemului circulator si inimii.

Simptomele intoxicatiei cu apa, prin hiponatremie sunt: confuzie, agitatie, convulsii, coma si, in final, deces, toate provocate de un edem cerebral.

Desigur, hiponatremia, asa cum am mai amintit, poate "lovi"  si alte organe, sfarsitul, fiind acelasi. Categoriile de persoane care sunt predispuse la aceasta forma rara de intoxicatie, sunt copiii si atletii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Sursa



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Premii pe bandă rulantă la “The Floor”: la fiecare patru ediții, un mare câștigător “The Floor” intră în posesia sumei de 50.000 de lei

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Schimbarea la care a apelat Tavi Clonda, înainte de petrecerea aniversară a fiicei sale. „Marele blond! Artiștii, știți cum e, își schimbă părul, dar năravul, ba.”

În ce zile și la ce oră va fi difuzat noul serial turcesc „Inimă rebelă”, care va începe pe 2 octombrie la Kanal D

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies