Pariziene cu mere, de post! Reteta incredibil de gustoasa!

Pariziene cu mere, de post! Reteta incredibil de gustoasa!
Pariziene cu mere, de post! Reteta incredibil de gustoasa!

Aceasta reteta este desertul perfect in perioada postului: gustos si rapid de facut.

 

Ingrediente:
Aluat
500gr faina
8gr drojdie
280ml zeama de portocale
100gr indulcitor
1lingurita sare
vanilie
coaja rasa de portocala
80ml ulei
Umplutura
6 mere
4-5linguri indulcitor
4 biscuiti obisnuiti
vanilie
Instructiuni:
Dizolvati drojdia cu o lingurita de indulcitor, apoi adaugati peste ea zeama de portocale calduta in care ati adaugat indulcitorul, coaja de portocale rasa si vanilia. Turnati lichidul cald peste faina amestecata cu sarea si framantati pana ce obtineti un aluat elastic si omogem. Spre final adaugati uleiul caldut si framantati pana ce ii incorporati. Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de 80 g, se intind in foaie, se asaza umplutura pe o margina a foii, se ruleaza o data, iar partea cealalta de foaie, se taie in fasii asa ca in
imagine si se ruleaza astfel incat fasiile de aluat sa ramana deasupra ruloului. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la crescut cam 10 min, se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Sursa

Ingrediente:

Aluat


500gr faina
8gr drojdie
280ml zeama de portocale
100gr indulcitor
1lingurita sare
vanilie
coaja rasa de portocala
80ml ulei 

Umplutura

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

6

mere
4-5linguri indulcitor
4 biscuiti obisnuiti
vanilie

Instructiuni:

Dizolvati drojdia cu o lingurita de indulcitor, apoi adaugati peste ea zeama de portocale calduta in care ati adaugat indulcitorul, coaja de portocale rasa si vanilia. Turnati lichidul cald peste faina amestecata cu sarea si framantati pana ce obtineti un aluat elastic si omogem. Spre final adaugati uleiul caldut si framantati pana ce ii incorporati.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati de 80 g, se intind in foaie, se asaza umplutura pe o margina a foii, se ruleaza o data, iar partea cealalta de foaie, se taie in fasii asa ca in imagine si se ruleaza astfel incat fasiile de aluat sa ramana deasupra ruloului. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se lasa la crescut cam 10 min, se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.


Sursa

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

VIDEO Ozana Barabancea, despre tratamentul cu lipitori, dar și cum o intervenție chirurgicală ar fi putut să îi pună viața în pericol. „Senzația pe care o am este de liniște, de fericire!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Horoscop zilnic, 20 septembrie 2024: Trei zodii își schimbă viața radical. Acestea au noroc în carieră și întâlnesc o persoană specială

Andreea Bălan, despre perioada de după trupa André. Ce a trebuit să facă artista pentru a nu mai fi asociată cu acea trupă „Nu putea exista Andreea Bălan dacă nu făceam o schimbare radicală.”

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies