Pască fără aluat cu dulceață de afine. Adaptată pentru masa de Paște, în familie!

retete de gustare

Pască fără aluat cu dulceață de afine

Pasca fără aluat cu dulceață de afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pască fără aluat cu dulceață de afine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă pască fără aluat cu dulceață de afine, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Pască fără aluat cu dulceață de afine

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Ruladă Pavlova cu afine. Alege să îți surprinzi mama, chiar de ziua ei!

Pască fără aluat cu dulceață de afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cheesecake cu topping de căpșune. O surpriză colorată și dulce, de 8 Martie!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Pască fără aluat cu dulceață de afine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 6 ouă+ 2 gălbenușuri
  • 250 g zahăr
  • 1,5 kg de brânză de vaci
  • 200 g stafide
  • 5 plicuri de zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 3 linguri rase de făină
  • 2 linguri rase de griș
  • Dulceață de afine

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Pască fără aluat cu dulceață de afine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prea aduce o bol de dimensiuni mai mari. În acest bol fum adăugat pentru început ouăle, alături de zahăr, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când această compoziție își va dubla volumul. Ulterior, vom adăuga și brânza de vaci peste restul ingredientelor din bol și vom începe să amestecăm ușor, de această dată cu ajutorul unei spatule astfel încât brânza să se încorporeze în ouă și zahăr, iar odată încorporată vom folosi mixerul pentru a ne asigura că brânza este omogenizată cu restul ingredientelor.
  • Acum că am terminat cu acest pas, peste ingredientele aflate în bol vom adăuga și stafidele, pliculețele de zahăr vanilat, dar și coajă rasă de la o lămâie cel mai amesteca toate ingredientele ușor tot cu ajutorul unei spatule astfel încât stafidele și coaja de lămâie să se încorporeze în restul amestecului, iar ulterior continuăm să mixăm timp de câteva minute.

retete de prajituri de casa
Pască fără aluat cu dulceață de afine[Sursa foto: freepik]

  • Imediat apoi adăugăm și făina, dar și grișul, treptat, astfel încât să încorporăm în timp ce le și adăugăm. Toată compoziția trebuie să se amestece până când este omogenizat așa cum trebuie.
  • Acum trebuie să pregătim și o tavă de cuptor, rotundă cu pereți detașabili, în care să așezăm hârtie de copt, pe care ulterior o vom unge cu gălbenușurile de ou bătut, într-un bol de dimensiuni mai mici, iar compoziția pe care am preparat-o vom turna în tavă, aceasta fiind împărțită în 2. Este nevoie să punem jumătate din această cantitate în tavă, pentru ca ulterior să așezăm deasupra primului strat un rând de dulceață de afine, pe care îl vom întinde cu ajutorul unei spatule uniform, mai gros sau mai subțire, în funcție de preferințe, iar ulterior deasupra turnăm și restul compoziției de aluat.

pasca fara aluat
Pască fără aluat cu dulceață de afine[Sursa foto: freepik]

  • Preîncălzim cuptorul la o temperatură de 180°C și introducem tava timp de aproximativ o oră, până când observăm că marginile încep să se rumenească și trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, este nevoie să scoatem tava din cuptor, să îndepărtăm marginile acesteia și să o lăsăm să se răcească.
  • Rețeta de astăzi se poate servi imediat ce este răcită îndeajuns de bine. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

pasca fara aluat cu dulceata de afine
Pască fără aluat cu dulceață de afine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Plăcintă cu mere. Un gust... mai ceva ca la bunica acasă!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies