Pasca fără aluat cu stafide se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pască fără aluat cu stafide.
Rețetă de pască fără aluat cu stafide
Rețeta delicioasă de pască fără aluat cu stafide, absolut minunate, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pască fără aluat cu stafide este de o oră
Timp de preparare - 45 de minute
Timp total - o oră și 45 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de pască fără aluat cu stafide este pentru 6 persoane
Ingrediente – pască fără aluat cu stafide
- 800 g de brânză de vaci
- 700 g de smântână grasă
- 8 ouă, la temperatura camerei
- 200 g de unt, la temperatura camerei
- 200 g de zahăr granulat
- 100 g de făină
- 100 g de gris
- 150 g de stafide
- coaja rasă de la o portocală sau de la o lămâie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - pască fără aluat cu stafide
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această rețetă delicioasă de pască fără aluat cu stafide, este să începeți prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari. În acest bol veți începe prin a sparge cele 8 ouă, pe care ulterior le veți amesteca cu ajutorul unui mixer.
- Separat, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga, pentru început 200 g de unt, la temperatura camerei, unt pe care îl vom topi, însă fără ca acesta să își schimbe culoarea. După ce s-a topit îndeajuns de bine, a venit momentul să adăugăm și 200 g de zahăr granulat, în bolul în care am spart și cele 8 ouă, urmând ca după ce s-a topit untul să-l adăugăm și pe el peste aceste ingrediente. Mixăm foarte bine totul pentru a se încorpora, iar ulterior adăugăm și cele 700 g de smântână grasă, 100 g de făină, dar și 100 g de griș. În continuare, toate aceste ingrediente trebuie să se amestece, cu atenție, pentru ca la final să fie toate încorporate. Se mixează la viteză mică, iar în momentul în care sunt toate încorporate, vom adăuga și 800 g de brânză de vaci, 150 g de stafide, dar și coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală.
- Întreaga compoziție se va turna într-o tavă rotundă, cu fundul detașabil, ca de tartă, pe care am uns-o în prealabil cu unt și am presărat făină. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 45 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și pasca din aceasta și o vom lăsa să se răcească, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.