Pastele bolognese cu parmezan și busuioc se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara
Rețetă de Paste bolognese cu parmezan și busuioc
Rețeta delicioasă de Paste bolognese cu parmezan și busuioc, absolut minunate, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Paste bolognese cu parmezan și busuioc este de 30 de minute
Timp de preparare- 30 de minute
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp total – o oră
Rețeta de Paste bolognese cu parmezan și busuioc este pentru 2 persoane
Citește și: Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul
Ingrediente – Paste bolognese cu parmezan și busuioc
- 400 g de spaghete sau orice tip de paste doriți
- 500 g de carne tocată de vită
- 3 linguri de ulei
- 2 cepe mici
- 5 căței de usturoi
- 250 g de ciuperci
- 2 ardei grași
- 350 ml de suc de roșii
- 2 linguri de pastă de tomate
- 150 g de parmezan
- sare
- piper
- busuioc
- oregano
- o foaie de dafin
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Mod de preparare- Paste bolognese cu parmezan și busuioc
- În primul și în primul rând, vom începe prin a fierbe spaghetele sau orice tip de paste doriți să folosiți. Așadar, vom pune pastele noastre într-o oală de dimensiuni potrivite, in care vom adăuga apă cu puțină sare și le vom găti exact așa cum este indicat pe pachetul lor.
- In continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni potrivite. In tigaie, vom adăuga puțin ulei și vom aștepta să se încingă, iar odată încins, în tigaie vom adăuga și carnea tocată. Vom aștepta ca aceasta să se călească un pic, moment în care, vom adăuga și ceapa și usturoiul pe care le-am tocat destul de finuț, în prealabil. De asemenea, tot acum vom adăuga și ardeiul gras și ciupercile pe care însă, le-am tăiat cubulețe. Vine momentul să adăugăm și pasta, dar și sucul de roșii. Condimentăm tot amestecul cu un vârf de cuțit de busuioc, dar și oregano, sare și piper, după gust. Toate ingredientele se lasă să fiarbă timp de aproximativ 30 de minute, până când sosul se leagă.
- Odată ce sosul este legat, în funcție de preferințe, acesta se poate condimenta cu sare și piper, după gust.
- În acest moment, atât sosul, cât și pastele sunt gata de servit. Servirea se poate face în 2 modalități. Fie amestecat sosul cu pastele, iar deasupra adăugați și puțin parmezan și busuioc, fie pe farfurie așezați pastele, pentru ca ulterior, deasupra, chiar în mijlocul lor, să așezați sosul bologneze, iar apoi să puneți și puțin parmezan ras, dar și busuioc. Indiferent de alegerea făcută, rețeta a ieșit la fel de gustoasă. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Nuga cu alune. Un desert ușor de savurat!