Paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta. Perfecte pentru o cină în doi!

retete de paste

Paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta

Pastele cu sos pesto, zucchini și brânză feta se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând

pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta, preparate așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta 

Rețeta delicioasă de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta este de 15 minute 

paste cu pesto si ton
Paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare- 15 minute 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp total- 30 de minute 

Rețeta de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta este pentru 4 persoane 

paste cu ton si sos verde
Paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta 

  •  400 g de paste, la alegere 
  • 2 zucchini mici 
  • 2 căței de usturoi 
  • 200 de minute de smântână lichidă 
  • 100 g de brânză feta 
  • 2 linguri de ulei de măsline 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • oregano uscat 
  • busuioc uscat 
  • pătrunjel verde 

Ingrediente pentru sosul pesto 

  • 100 g de frunze de busuioc 
  • 50 g de semințe de pin 
  • 3 căței de usturoi 
  • 200 ml de ulei de măsline 
  • 200 g de parmezan 
  • un praf de sare 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este

nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

paste cu pesto si rosii
Paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Pască fără aluat cu stafide. Se poate savura indiferent de moment!

Mod de preparare- paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta, este să începem prin a fierbe pastele, într-o oală de dimensiuni mai mari, în care am pus deja apă și un praf de sare.
    Acestea se vor găti conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Ulterior, după ce acestea s-au fiert îndeajuns de mult, le vom scurge și ne vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari, separat. 
  2. A venit momentul să ne ocupăm și de zucchini, motiv pentru care vom începe prin a-i spăla și a-i tăia în cubulețe mai mici, sau felii, în funcție de preferințe, iar ulterior vom curăța și usturoiul și îl vom toca, de această dată, cât mai mărunt cu putință. 
  3. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom încinge uleiul de măsline și vom adăuga usturoiul. Acesta se va căli timp de câteva minute, iar imediat apoi vom adăuga și zucchini. Se sotează la foc mediu, până când se înmoaie, amestecând din când în când, iar ulterior îi vom condimenta și cu sare, piper negru măcinat, oregano uscat, dar și busuioc, tot uscat. 
  4. Tot aici, ulterior vom adăuga și smântâna lichidă, și vom lăsa soțul să fiarbă timp de câteva minute, astfel încât vom observa că va începe să se îngroașe. Abia atunci vom ști că este momentul ca brânza feta sfărâmată cu furculița, să fie amestecată cu restul ingredientelor din tigaie. 
  5. În acest timp, ne vom ocupa și de prepararea sosului pesto. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a culege frunzele de busuioc de pe crenguțe, și a le așeza în robotul de bucătărie, în care urmează să pregătim sosul. Între timp, vom prăji puțin și semințele de pin, pe care ulterior le vom pune într-o farfurie și le vom lăsa timp de foarte puțin timp să se răcească. În blender adăugăm și cățeii de usturoi, semințele de pin pe care tocmai le-am prăjiți, dar și uleiul de măsline. Toate ingredientele se vor amesteca timp de aproximativ jumătate de minut, urmând să se adauge și parmezanul, dar și puțină sare, după gust și vom continua să mixăm. 
  6. Acum a venit momentul ca sosul pesto să fie turnat peste pastele fierbinți și să le amestecăm, dacă dorim, astfel încât să fie acoperite uniform cu tot sosul. Peste acestea vom adăuga și zucchini, în funcție de cum l-ați tăiat, fie felii fie cubulețe, se poate presăra deasupra și puțin pătrunjel verde tocat, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru cina
Paste cu sos pesto, zucchini și brânză feta[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de ciulama de ciuperci a lui Sorin Bontea! Trucul secret pe care îl folosește cheful



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Paste cu năut. Un preparat mai delicios decât crezi!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies