Pastel de nata se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pastel de nata.
Rețetă de pastel de nata
Rețeta delicioasă de pastel de nata, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pastel de nata este de 30 de minute
Timp de preparare- 20 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total- 50 de minute
Rețeta de pastel de nata este pentru 4 persoane
Citește și: Pască fără aluat cu stafide. Se poate savura indiferent de moment!
Ingrediente – pastel de nata
- 3 foi de foitaj
- 550 g de smântână lichidă, la temperatura camerei
- 250 g de zahăr granulat
- 8 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- 1/2 de lămâie
- o lingură de amidon
- un baton de scorțișoară
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care,
dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Mod de preparare- pastel de nata
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de pastel de nata, este să începem prin a lua o oală de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca smântâna, gălbenușurile, amidonul, dar și zahărul. Toate acestea se amestecă puțin, și se lasă să se gătească la foc mediu spre mic.
- În continuare, imediat după ce a început să fiarbă vom stinge focul vom scoate coaja de lămâie, dar și batonul de scorțișoară. Crema obținută se va acoperi cu o folie alimentară. Atenție însă! Este nevoie ca folia alimentară să atingă suprafața cremei tocmai pentru ca aceasta să nu facă crustă, iar ulterior se va lăsa deoparte.
- Acum a venit momentul să preîncălzim și cuptorul la temperatură de 200 °C.
- Continuăm prin a întinde foile de foitaj, pe care ulterior le vom decupa în cercul de aproximativ 5 cm, pe locuri pe care le vom așeza într-o tavă specială pentru brioșe, mai exact în formele acesteia. Atenție însă! Formele noastre de desert trebuie să acopere atât fundul, cât și pereții fiecărei forme în parte.
- În momentul în care crema noastră delicioasă s-a răcit, cu ajutorul unei linguri vom adăuga în fiecare formă în parte din aceasta, însă nu trebuie să fie umplute complet. În continuare, vom introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C, timp de aproximativ 20 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul din tavă, iar rețeta este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Rețeta de ciulama de ciuperci a lui Sorin Bontea! Trucul secret pe care îl folosește cheful