Așteptările nerealiste din relații, pot distruge cu totul iubirea dintre parteneri. Însă știați care sunt cele de care ar trebui să vă feriți?
Aflați din rândurile următoare, care sunt așteptările întâlnite deseori în relații, care se dovedesc a fi total nerealiste și la care ar trebui să renunțăm, dacă ne dorim să avem o relație sănătoasă.
Așteptarea 1: Partenerul meu ar trebui să petreacă cea mai mare parte a timpului cu mine
Una dintre cele mai nerealiste așteptări dintr-o relație este să te aștepți ca partenerul tău să petreacă cea mai mare parte a timpului cu tine.
Citește și: Cum să fii mai puțin previzibil în relații
Citește și: 7 chei pentru o căsnicie sănătoasă, potrivit unui terapeut de relație
Așteptarea 2: Nu ar trebui să fim în dezacord cu privire la subiecte moraliste
Ai primit o educație diferită atât tu, cât și partenerul tău. Deși amândoi puteți avea puncte de vedere diferite cu privire la probleme semnificative, aceste diferențe nu ar trebui să vă determine să judecați pe cineva. În loc să te gândești prea mult și să acționezi din impuls, trebuie să fii puțin mai deschis la minte atunci când răspundeți la astfel de situații critice.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Excepție: dacă amândoi aveți o părere diferită despre motivele care stau la baza relației voastre, puteți înțelege punctul de vedere al partenerului și puteți decide fie să continuați, fie să vă despărțiți fără a va judeca.
Așteptarea 3: Partenerul meu ar trebui să știe ce simt
Relațiile ar trebui să ofere ambelor persoane un mediu în care să se simtă bine și în siguranță, încurajând comunicarea deschisă și sinceră. O așteptare greșită în multe relații este să presupui că partenerul tău va ști întotdeauna cum te simți fără ca tu să îi spui acest lucru. Aceasta poate duce la frustrări și neînțelegeri, deoarece partenerul tău nu poate întotdeauna să intuiască gândurile sau sentimentele tale și nu poate reacționa adecvat dacă nu este informat.
Excepția: în acest caz, poți lua în considerare despărțirea dacă partenerul tău nu este suficient de matur din punct de vedere emoțional pentru a înțelege ceea ce ai spus și îl consideră un atac personal.
Așteptarea 4: Ar trebui să fiu prioritatea în viața partenerului meu
Dorința de a fi primul în viața altcuiva poate duce la dezamăgire și dezamăgire, printre alte așteptări nerealiste într-o relație. O persoană poate avea priorități diferite în viață, iar așteptările și reacțiile tale atunci când acestea nu sunt îndeplinite pot deveni un conflict care, în cele din urmă, îl va împiedica pe partener să se deconecteze.
Acest lucru ar trebui să fie motivul pentru care vrei să devii prioritatea unei persoane în viața ta. Pentru problemele cu care te confrunți în relația ta, ar trebui să te uiți la tine însuți, mai degrabă decât la partenerul tău.Excepție: dacă partenerul tău nu vorbește despre problemele din relație și se închide, poți decide dacă să rămâi sau să pleci.
Așteptarea 5: Partenerul meu nu ar trebui să mă facă să mă simt nefericit
Este o sarcină enormă pe care partenerul tău s-ar putea să nu o poată îndeplini dacă îți dai seama că este responsabil pentru fericirea ta. Deoarece numai tu poți ști ce te face cu adevărat fericit, fericirea ta nu poate fi niciodată atribuită cuiva altcuiva. O relație nu poate prospera din cauza așteptărilor inutile.
Excepție: este o problemă de îngrijorare dacă fericirea ta este afectată de interferența cuiva sau de comportamentul abuziv.