Pericolele așteptărilor nerealiste: 5 capcane care ruinează iubirea

asteptari nerealiste in relatii
Pericolele așteptărilor nerealiste: 5 capcane care ruinează iubirea

Așteptările nerealiste din relații, pot distruge cu totul iubirea dintre parteneri. Însă știați care sunt cele de care ar trebui să vă feriți?

Aflați din rândurile următoare, care sunt așteptările întâlnite deseori în relații, care se dovedesc a fi total nerealiste și la care ar trebui să renunțăm, dacă ne dorim să avem o relație sănătoasă.

 

Așteptarea 1: Partenerul meu ar trebui să petreacă cea mai mare parte a timpului cu mine

Una dintre cele mai nerealiste așteptări dintr-o relație este să te aștepți ca partenerul tău să petreacă cea mai mare parte a timpului cu tine.

Trebuie să știi că partenerul tău are o viață independentă și că decizia lui de a-și dedica timpul muncii importante nu te neglijează. În cazul în care există o distanță considerabilă în comunicarea lor, aceasta este o excepție care ar trebui luată în considerare.

Citește și: Cum să fii mai puțin previzibil în relații

Pericolele așteptărilor nerealiste: 5 capcane care ruinează iubirea[Sursa foto: freepik]

Citește și: 7 chei pentru o căsnicie sănătoasă, potrivit unui terapeut de relație

Așteptarea 2: Nu ar trebui să fim în dezacord cu privire la subiecte moraliste

Ai primit o educație diferită atât tu, cât și partenerul tău. Deși amândoi puteți avea puncte de vedere diferite cu privire la probleme semnificative, aceste diferențe nu ar trebui să vă determine să judecați pe cineva. În loc să te gândești prea mult și să acționezi din impuls, trebuie să fii puțin mai deschis la minte atunci când răspundeți la astfel de situații critice.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Excepție: dacă amândoi aveți o părere diferită despre motivele care stau la baza relației voastre, puteți înțelege punctul de vedere al partenerului și puteți decide fie să continuați, fie să vă despărțiți fără a va judeca.

asteptari mari in relatie
Pericolele așteptărilor nerealiste: 5 capcane care ruinează iubirea[Sursa foto: freepik]

Așteptarea 3: Partenerul meu ar trebui să știe ce simt

Relațiile ar trebui să ofere ambelor persoane un mediu în care să se simtă bine și în siguranță, încurajând comunicarea deschisă și sinceră. O așteptare greșită în multe relații este să presupui că partenerul tău va ști întotdeauna cum te simți fără ca tu să îi spui acest lucru. Aceasta poate duce la frustrări și neînțelegeri, deoarece partenerul tău nu poate întotdeauna să intuiască gândurile sau sentimentele tale și nu poate reacționa adecvat dacă nu este informat.

Comunicarea clară este esențială pentru a menține o conexiune emoțională autentică și pentru a evita resentimentele. Înțelegerea faptului că partenerul tău poate avea perspective și experiențe diferite te poate ajuta să construiești o relație mai solidă și armonioasă, în care amândoi să vă simțiți respectați și iubiți.

Excepția: în acest caz, poți lua în considerare despărțirea dacă partenerul tău nu este suficient de matur din punct de vedere emoțional pentru a înțelege ceea ce ai spus și îl consideră un atac personal.

cum afecteaza relatia asteptarile prea mari
Pericolele așteptărilor nerealiste: 5 capcane care ruinează iubirea[Sursa foto: freepik]

Așteptarea 4: Ar trebui să fiu prioritatea în viața partenerului meu

Dorința de a fi primul în viața altcuiva poate duce la dezamăgire și dezamăgire, printre alte așteptări nerealiste într-o relație. O persoană poate avea priorități diferite în viață, iar așteptările și reacțiile tale atunci când acestea nu sunt îndeplinite pot deveni un conflict care, în cele din urmă, îl va împiedica pe partener să se deconecteze.

Acest lucru ar trebui să fie motivul pentru care vrei să devii prioritatea unei persoane în viața ta. Pentru problemele cu care te confrunți în relația ta, ar trebui să te uiți la tine însuți, mai degrabă decât la partenerul tău.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

Excepție: dacă partenerul tău nu vorbește despre problemele din relație și se închide, poți decide dacă să rămâi sau să pleci.

asteptarile in cuplu
Pericolele așteptărilor nerealiste: 5 capcane care ruinează iubirea[Sursa foto: freepik]

Așteptarea 5: Partenerul meu nu ar trebui să mă facă să mă simt nefericit

Este o sarcină enormă pe care partenerul tău s-ar putea să nu o poată îndeplini dacă îți dai seama că este responsabil pentru fericirea ta. Deoarece numai tu poți ști ce te face cu adevărat fericit, fericirea ta nu poate fi niciodată atribuită cuiva altcuiva. O relație nu poate prospera din cauza așteptărilor inutile.

Excepție: este o problemă de îngrijorare dacă fericirea ta este afectată de interferența cuiva sau de comportamentul abuziv.

asteptari prea mari in cuplu
Pericolele așteptărilor nerealiste: 5 capcane care ruinează iubirea[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

7 chei pentru o căsnicie sănătoasă, potrivit unui terapeut de relație

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Probleme în sarcină pentru Geta Sterp. Sora lui Culiță Sterp a ajuns la capătul puterilor: „Am o problemă foarte gravă”

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies