Pește cu legume la cuptor. O rețetă ca la mama acasă!

reteta peste cu legume la cuptor
Pește cu legume la cuptor. O rețetă ca la mama acasă!

Peștele cu legume la cuptor reprezintă o masă extrem de sănătoasă, așteptată cu nerăbdare de români în perioada postului.

Ingrediente Pește cu legume la cuptor:

  • atâtea bucăți de peste (in jur de 200-250 de grame), câti meseni aveți de servit, puteți folosi file de crap
  • 4 linguri de ulei (se recomandă uleiul extravirgin de masline)
  • 1 ceapă mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1-2 morcovi
  • telina cat 1 ou mic (sau 1-2 tije de telina)
  • 400 de ml. de rosii in bulion
  • 200 de ml. de vin alb
  • 3-4 linguri de faina
  • 10 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare, pipermacinat
  • verdeata tocata pentru presarat (pătrunjel și cimbru, după preferințe)

Citeste si: Cum să prepari Focaccia acasă! O rețetă rapidă și simplă

MOD DE PREPARARE

1. Bucățile de pește trebuie, înainte de toate, sărate și piperate, urmând să fie date prin făină. Încingeți într-o tigaie aproximativ 3 linguri de ulei și rumeniți bine peștele pe fiecare parte. Odată rumenit, peștele trebuie scos din tigaie și lăsat deoparte.

reteta peste cu legume la cuptor

2.În aceeași tigaie, fără să o spălați, adăugați restul de ulei. Adăugați apoi ceapă tocată, țelină, usturoi zdrobit și ardei tăiat fâșii. Căliți-le până observați că încep să se înmoaie, amestecând continuu. Adăugați morcovii. Adăugați apoi 2-3 linguri de vin și înăbușiți legumele timp de aproximativ 5-6 minute.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

3.Luați tigaia de pe foc și condimentați legumele cu sare și piper. Într-o tavă destul de adâncă, care să aibă dimensiunile adecvate pentru cantitatea de pește care urmează să fie gătit, așezați în primă fază legumele. Deasupra patului de legume așezați bucățile de pește. Turnați sucul de roșii, apoi tocați roșiile din conservă mărunt pentru a le distribui deasupra peștelui. Turnați vinul rămas în tavă.

Citeste si: Mâncărică de spanac cu usturoi, o rețetă delicioasă și rapidă de post

4.Adăugați boabele de piper (puteți folosi piper roșu, este foarte aromat), frunzele de dafin și rămurelele de cimbru.

reteta peste cu legume la cuptor

5.Tava trebuie acoperită cu un capac sau cu o folie de aluminiu și introdusă în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 190°C timp de 45 de minute.

Îndepărtați apoi capacul și lăsați peștele în cuptor până când observați că este rumenit pe deasupra.

Preparatul este gata. Poftă bună!



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies