Peștele cu legume la cuptor reprezintă o masă extrem de sănătoasă, așteptată cu nerăbdare de români în perioada postului.
Ingrediente Pește cu legume la cuptor:
- atâtea bucăți de peste (in jur de 200-250 de grame), câti meseni aveți de servit, puteți folosi file de crap
- 4 linguri de ulei (se recomandă uleiul extravirgin de masline)
- 1 ceapă mare
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei rosu
- 1-2 morcovi
- telina cat 1 ou mic (sau 1-2 tije de telina)
- 400 de ml. de rosii in bulion
- 200 de ml. de vin alb
- 3-4 linguri de faina
- 10 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- cimbru
- sare, pipermacinat
- verdeata tocata pentru presarat (pătrunjel și cimbru, după preferințe)
Citeste si: Cum să prepari Focaccia acasă! O rețetă rapidă și simplă
MOD DE PREPARARE
1. Bucățile de pește trebuie, înainte de toate, sărate și piperate, urmând să fie date prin făină. Încingeți într-o tigaie aproximativ 3 linguri de ulei și rumeniți bine peștele pe fiecare parte. Odată rumenit, peștele trebuie scos din tigaie și lăsat deoparte.
2.În aceeași tigaie, fără să o spălați, adăugați restul de ulei. Adăugați apoi ceapă tocată, țelină, usturoi zdrobit și ardei tăiat fâșii. Căliți-le până observați că încep să se înmoaie, amestecând continuu. Adăugați morcovii. Adăugați apoi 2-3 linguri de vin și înăbușiți legumele timp de aproximativ 5-6 minute.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
3.Luați tigaia de pe foc și condimentați legumele cu sare și piper. Într-o tavă destul de adâncă, care să aibă dimensiunile adecvate pentru cantitatea de pește care urmează să fie gătit, așezați în primă fază legumele. Deasupra patului de legume așezați bucățile de pește. Turnați sucul de roșii, apoi tocați roșiile din conservă mărunt pentru a le distribui deasupra peștelui. Turnați vinul rămas în tavă.
Citeste si: Mâncărică de spanac cu usturoi, o rețetă delicioasă și rapidă de post
4.Adăugați boabele de piper (puteți folosi piper roșu, este foarte aromat), frunzele de dafin și rămurelele de cimbru.
5.Tava trebuie acoperită cu un capac sau cu o folie de aluminiu și introdusă în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 190°C timp de 45 de minute.
Preparatul este gata. Poftă bună!