Peștele pangasius gătit la cuptor reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. În acest ghid captivant, vom explora modul în care poți să transformi ingredientele simple într-o masă cu adevărat specială. Vom detalia fiecare etapă a rețetei, oferind sugestii pentru a evidenția aromele naturale ale peștelui pangasius, sparanghelului și cartofilor la cuptor.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pe ș te pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 15 minute
Timp de preparare – 45 de minute
Timp total – o oră
Rețeta de Pe ș te pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi este pentru 4 persoane
Citește și: Ciorbă de perișoare. Exact ca la mama acasă!
Citește și: Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă. Deliciul în fiecare mușcătură!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – Pe ș te pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi
- 4 fileuri de pangasius
- 500 g cartofi cu coajă
- 1 legătură de sparanghel proaspăt
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de sare
- O jumătate de linguriță de piper negru
- Zeama de la o lămâie
- Pătrunjel proaspăt pentru decor
De
menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Burfi cu banane și nuci. Un desert tradițional indian, ușor de preparat!
Mod de preparare - Pe ș te pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi
Pasul 1. Începem prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a fi pregătit pentru momentul în care vom pregăti legumele, dar și peștele pangasius.
Pasul 2. Spălăm bine 500 de grame de cartofi cu coajă și îi tăiem în bucăți de dimensiuni potrivite. Curățăm și tăiem și o legătură de sparanghel proaspăt în jumătate.
Pasul 3. Într-un bol, amestecăm 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de sare și o jumătate de linguriță de piper negru. Adăugăm cartofii și sparanghelul și îi amestecăm bine până când sunt acoperiți uniform cu amestecul de condimente.
Pasul 4. Așezăm cartofii și sparanghelul într-o tavă pentru cuptor și îi introducem în cuptorul preîncălzit.
Coacem timp de aproximativ 20-25 de minute, până când cartofii sunt ușor rumeniți și fragezi.Pasul 5. Cât timp legumele se coc, pregătim peștele pangasius, pentru a fi gata de cuptor. Spălăm cele 4 fileuri de peste sub jet de apă rece și le tamponăm cu un prosop de hârtie pentru a le usca.
Pasul 6. Într-un bol, amestecăm 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de sare, un sfert de linguriță de piper negru și zeama de la o lămâie. Adăugăm fileurile de pangasius și le amestecăm bine până când sunt acoperite uniform cu amestecul de condimente.
Pasul 7. Scoatem tava cu legume din cuptor și așezăm fileurile de pangasius deasupra. Adăugăm 2 căței de usturoi tăiați mărunt, peste pește și legume.
Pasul 8. Introducem tava în cuptor și coacem timp de aproximativ 15-20 de minute, până când peștele este gătit bine și se desface ușor cu o furculiță.
Pasul 9. Servim peștele pangasius la cuptor cu sparanghel și cartofi, presărat cu pătrunjel proaspăt tocat, în funcție de preferințe.
Peștele pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi sunt gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Ce nu se mănâncă în postul Paștelui. Sfaturi pentru o formă de invidiat