Tartă cu piersici și cremă de vanilie. Bucură-te de o călătorie gustativă în paradisul dulce!

retete de gustare

Tartă cu piersici și cremă de vanilie

Tarta cu piersici și cremă de vanilie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Această delicioasă creație culinară combină prospetimea piersicilor suculente și aroma bogată a cremei de vanilie, oferindu-ți o experiență unică de gust.

Urmând pașii

de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tartă cu piersici și cremă de vanilie. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Tartă cu piersici și cremă de vanilie, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tartă cu piersici și cremă de vanilie

Rețeta delicioasă de Tartă cu piersici și cremă de vanilie, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tartă cu piersici și cremă de vanilie este de 30 de minute 

Citește și: Tagliatelle cu ciuperci și sos alb. Gustul delicios al pastelor preparate în casă!

retete pentru desert
Tartă cu piersici și cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp de preparare- o oră 

Timp total- o oră și 30 de minute 

Rețeta de Tartă cu piersici și cremă de vanilie este pentru 6 persoane 

pandispan cu piersici
Tartă cu piersici și cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tartă cu piersici și cremă de vanilie

Ingrediente pentru tartă 

  • 200 g de brânză de vaci proaspătă 
  • 100 g de zahăr granulat 
  • 150 ml de lapte  
  • 150 ml de ulei 
  • 450 g de făină 
  • un pliculeț de praf de copt 
  • un pliculeț de zahăr vanilinat 
  • Sare 

ingrediente pentru cremă 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 650 ml de lapte 
  • 5 linguri de zahăr granulat 
  • 5 linguri de făină 
  • 50 g de unt 
  • un pliculeț de zahăr vanilinat

ingrediente pentru umplutura 

  • 350 g de piersici decojite, tăiate în felii 
  • o ceașcă și jumătate de pesmet 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o

cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Tartă cu piersici și cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Tartă cu piersici și cremă de vanilie

  1. In primul și primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tartă cu piersici și cremă de vanilie, este să aduceți un bol de dimensiuni mai mari.
    În acest bol vom adăuga pentru început brânza de vaci, alături de pliculețele de zahăr vanilinat, dar și zahărul granulat, sare după gust, laptele, dar și uleiul. Amestecam bine de tot toate aceste ingrediente astfel încât sa se incorporeze uniform, iar abia apoi, treptat am adăugat și făina pe care am amestecat-o în prealabil cu pliculețul de praf de copt. În tot acest timp vom continua să amestecăm astfel încât toate ingredientele să se încorporeze uniform, iar la final să obținem un aluat cât mai omogen cu putință pe care ulterior îl vom putea întinde. Odată ce l-am obținut îl vom pune într-o folie alimentară și îl vom așeza în frigider. 
  2. În acest timp ne vom ocupa de pregătirea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să amestecăm într-un bol de dimensiuni mai mari zahărul cu făina, ingrediente pe care ulterior le vom dilua cu ajutorul laptelui. În tot acest timp, vom transfera ingredientele într-o oală de dimensiuni potrivite pe care o vom așeza pe aragaz la foc potrivit. Amestecăm în conținut până în momentul în care compoziția începe să facă bulbuci, moment în care vom lua de pe foc și o va lăsa deoparte ce vom aștepta să se răcească. După ce s-a mai răcit am adăugat și untul, dar și pliculețul de zahăr vanilinat, de asemenea, amestecând continuu. 
  3. Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră pentru cuptor, motiv pentru care vom avea nevoie de una specială pentru tartă, pe care vom unge în prealabil cu unt, iar deasupra am presărat și puțină făină, pentru ca abia apoi să luăm aluatul din frigider și să-l întindem pe toată suprafața tăvii, dar și pe marginile acesteia. Peste aluat vom presăra un strat de pesmet, iar apoi vom așeza crema de vanilie care deja s-a răcit, bineînțeles, și eu vom nivela cu ajutorul unei spatule cât mai bine cu putință. Deasupra așezăm și feliile de piersici, pe care le-am tăiat deja, în funcție de modelul dorit și preferințe, iar apoi tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 45 de minute, tava fiind așezată pe grătarul din mijloc al cuptorului. 
  4. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

tarta cu piersici si iaurt
Tartă cu piersici și cremă de vanilie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Supă cremă de ciuperci. Experimentează o explozie de gusturi cu supa cremă de ciuperci, o combinație rafinată între aroma de ciuperci și smântână!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies