Tarta cu piersici și cremă de vanilie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Această delicioasă creație culinară combină prospetimea piersicilor suculente și aroma bogată a cremei de vanilie, oferindu-ți o experiență unică de gust.
Urmând pașii
Rețetă de Tartă cu piersici și cremă de vanilie
Rețeta delicioasă de Tartă cu piersici și cremă de vanilie, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tartă cu piersici și cremă de vanilie este de 30 de minute
Citește și: Tagliatelle cu ciuperci și sos alb. Gustul delicios al pastelor preparate în casă!
Citește și: Creme Brullee ca la Gabriela Cristea acasă. Care este secretul prezentatoarei TV pentru această delicatesă
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare- o oră
Timp total- o oră și 30 de minute
Rețeta de Tartă cu piersici și cremă de vanilie este pentru 6 persoane
Ingrediente – Tartă cu piersici și cremă de vanilie
Ingrediente pentru tartă
- 200 g de brânză de vaci proaspătă
- 100 g de zahăr granulat
- 150 ml de lapte
- 150 ml de ulei
- 450 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- un pliculeț de zahăr vanilinat
- Sare
ingrediente pentru cremă
- 650 ml de lapte
- 5 linguri de zahăr granulat
- 5 linguri de făină
- 50 g de unt
- un pliculeț de zahăr vanilinat
ingrediente pentru umplutura
- 350 g de piersici decojite, tăiate în felii
- o ceașcă și jumătate de pesmet
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare- Tartă cu piersici și cremă de vanilie
- In primul și primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de tartă cu piersici și cremă de vanilie, este să aduceți un bol de dimensiuni mai mari. În acest bol vom adăuga pentru început brânza de vaci, alături de pliculețele de zahăr vanilinat, dar și zahărul granulat, sare după gust, laptele, dar și uleiul. Amestecam bine de tot toate aceste ingrediente astfel încât sa se incorporeze uniform, iar abia apoi, treptat am adăugat și făina pe care am amestecat-o în prealabil cu pliculețul de praf de copt. În tot acest timp vom continua să amestecăm astfel încât toate ingredientele să se încorporeze uniform, iar la final să obținem un aluat cât mai omogen cu putință pe care ulterior îl vom putea întinde. Odată ce l-am obținut îl vom pune într-o folie alimentară și îl vom așeza în frigider.
- În acest timp ne vom ocupa de pregătirea cremei. Așadar, tot ce trebuie să facem este să amestecăm într-un bol de dimensiuni mai mari zahărul cu făina, ingrediente pe care ulterior le vom dilua cu ajutorul laptelui. În tot acest timp, vom transfera ingredientele într-o oală de dimensiuni potrivite pe care o vom așeza pe aragaz la foc potrivit. Amestecăm în conținut până în momentul în care compoziția începe să facă bulbuci, moment în care vom lua de pe foc și o va lăsa deoparte ce vom aștepta să se răcească. După ce s-a mai răcit am adăugat și untul, dar și pliculețul de zahăr vanilinat, de asemenea, amestecând continuu.
- Acum a venit momentul să pregătim și tava noastră pentru cuptor, motiv pentru care vom avea nevoie de una specială pentru tartă, pe care vom unge în prealabil cu unt, iar deasupra am presărat și puțină făină, pentru ca abia apoi să luăm aluatul din frigider și să-l întindem pe toată suprafața tăvii, dar și pe marginile acesteia. Peste aluat vom presăra un strat de pesmet, iar apoi vom așeza crema de vanilie care deja s-a răcit, bineînțeles, și eu vom nivela cu ajutorul unei spatule cât mai bine cu putință. Deasupra așezăm și feliile de piersici, pe care le-am tăiat deja, în funcție de modelul dorit și preferințe, iar apoi tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 45 de minute, tava fiind așezată pe grătarul din mijloc al cuptorului.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și desertul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.