Tagliatellele cu ciuperci și sos alb se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o
Rețetă de tagliatelle cu ciuperci si sos alb
Rețeta delicioasă de tagliatelle cu ciuperci si sos alb, absolut minunate, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tagliatelle cu ciuperci si sos alb este de 30 de minute
Timp de preparare – 30 de minute
Timp total – o ora
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de tagliatelle cu ciuperci si sos alb este pentru 2 persoane
Citește și: Plăcintă cu vișine și brânză dulce. Desertul potrivit pentru un weekend în familie!
Citește și: Cordon Bleu cu pui. O idee potrivită pentru o cină rapidă!
Ingrediente – tagliatelle cu ciuperci si sos alb
- 400 g de paste tagliatelle
- 400 g de ciuperci proaspete
- 5 linguri de ulei de măsline
- 2 cepe medii
- 5 căței de usturoi
- 250 ml de smântână pentru gătit
- Sare
- piper negru măcinat
- pătrunjel verde
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- tagliatelle cu ciuperci si sos alb
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tagliatelle cu ciuperci și sos alb, este să fierbeți pastele. Vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari în care vom adăuga apă și sare după gust, iar ulterior vom adăuga și pastele tagliatelle, pe care le vom fierbe al dente, însă ținând cont de indicațiile de pe ambalaj.
- In continuare ne vom ocupa și de pregătirea sosului. Așadar, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom adăuga ulei și vom aștepta ca acesta să se încingă. Odată ce uleiul s-a încins așa cum ne dorim vom adăuga în acesta și ceapa, dar și usturoiul pe care le-am tocat mărunt în prealabil. Ceapa și usturoiul se vor lăsa în tigaie până în momentul în care vor deveni translucide, iar abia apoi vom adăuga și ciupercile pe care le-am curățat bine și le-am tăiat în bucățele de dimensiuni mai mici sau după preferințe, în prealabil. Tigaia trebuie să se acopere apoi cu un capac, iar conținutul se lasă la fiert până în momentul în care ciupercile s-au înmuiat complet. Abia apoi vom da tigaia la o parte după aragaz și vom adăuga smântână amestecând continuu până în momentul în care se va omogeniza complet. Condimentăm cu sare și piper negru măcinat, după gust, apoi mai punem tigaia înapoi pe aragaz, la foc mic astfel încât să dea în câteva clocote, însă nu mai mult de 5 minute.
- Acum că și pastele noastre, dar și sosul sunt pregătite, tot ce mai trebuie să facem este să amestecăm pastele cu sosul, sau în funcție de preferințe, putem așeza pe farfurii prima dată pastele, iar doar deasupra sosul preparat, presărăm și pătrunjel proaspăt tocat în prealabil deasupra acestora, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.