Pieptul de rață iese delicios, dacă îl preparați după rețeta lui Cătălin Scărlătescu! Iată cum trebuie să procedați și de ce ingrediente aveți nevoie.
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România, iar rețetele sale sunt care mai de care mai gustoase și mai spectaculoase. Dacă vreți să gătiți un piept de rață perfect, noi vă dezvăluim una dintre rețetele celebrului bucătar.
Rețetă pentru pieptul de rață- dezvăluită de Cătălin Scărlătescu
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe supa de pui
Citeste si: CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere
Pieptul de rață nu este neapărat un preparat care se gătește ușor. Aveți nevoie să știți câteva secrete de la bucătari, ca să vă iasă fraged și delicios.
Și cine poate fi mai potrivit pentru a vă învăța cum să preparați un piept de rață ca la carte, dacă nu unul dintre cei mai cunoscuți chefi din România?
Cătălin Scărlătescu are o rețetă senzațională, de piept de rață cu ghimbir și sos de zmeură. Sună sofisticat, nu-i așa? Ei bine, nu vă speriați! Și dumneavoastră puteți găti această specialitate, dacă respectați indicațiile următoare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 600 g piept de rață
- sare
- piper
- ghimbir
- 200 g unt
- 500 g cartofi dulci
- 200 ml smântână de gătit
- un praf de nucșoară
- 3 ridichi
- 3 baby morcovi
- două linguri zahăr brun
- ulei de măsline
- oțet balsamic
- 250 g zmeură
- 50 g zahăr
- 20 ml coniac
Cum se prepară pieptul de rață
Citeste si: GĂTEȘTE: 4 rețete de salată de vinete pe care să le încerci
Citeste si: Rețetă de gogoși la cuptor. Cu ce sunt diferite față de cele clasice
Spălați bine pieptul de rață, îl tăiați în bucăți potrivite și crestați fiecare bucată, pe partea pe care se află pielea.
Apoi puneți sare și piper.Într-o tigaie, puneți ulei și rumeniți carnea de rață câteva minute, mai întâi pe partea cu piele, iar apoi și pe partea cealaltă.
După aceea, băgați pieptul de rață la cuptor, nu înainte de a presăra și ghimbir peste el. Lăsați-l aproximativ 5 minute, după care îl scoateți din cuptor și îl înveliți cu folie alimentară.
Curățați cartofii, îi spălați și îi tăiați în cuburi. Apoi îi fierbeți în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi scurgeți bine de apă și îi pasați. Adăugați unt și smântână, ca să obțineți un piure cremos și fin. Puneți și nucșoară, pentru o aromă deosebită.
Separat, fierbeți zmeura cu zahărul și adăugați și coniacul. După ce veți obține o pastă, o treceți și prin sită, ca să scăpați de sâmburi.
Curățați și morcovii, spălați-i și tăiați-i în rondele. Aceștia trebuie caramelizați în zahăr brun. După aceea, îi amestecați cu ridichiile, tăiate tot rondele. Puneți ulei de măsline și oțet balsamic peste legume și amestecați ușor.
Pe o farfurie plată, așezați bucăți de piept de rață și turnați deasupra sos de zmeură.
Alături de carne, puneți și piure de cartofi dulci, peste care așezați morcovi caramelizați, amestecați cu ridichi.