Când vin sărbătorile de iarnă doamnele încep să pregătească tot felul de bunătăţi. Printre acestea se află şi piftia noastră tradiţională. Piftia nu este un preparat greu de gătit, dar cere foarte multă răbdare.
Mod De Preparare
Nicio masă de Crăciun nu pare a fi completă fără acest preparat, denumit şi „răcitură”. Piftia se face doar din ingrediente naturale şi nu se foloseşte deloc gelatină sau alte produse pline de conservanţi.
Aceasta este cea mai simplă reţetă de piftie de porc!
Urechile, picioarele şi căpăţâna de porc se curăţă bine, prin răzuire. După aceea se spală bine cu apă fierbinte.
Se pun toate într-o oală mare şi se toarnă apă, morcovii tăiaţi rondele şi foile de dafin.
Se lasă să fiarbă până ce zeama devine lipicioasă.
Se adaugă usturoiul pisat, precum şi sare după gust, după care se vântură. Se strecoară şi se pune în vase, la răcit.
După ce s-a răcit bine, o puteţi pune la frigider, unde se va închega.
sursa: retete.unica.ro