Pizza calzone cu șuncă și mozzarella se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii
Rețetă de pizza calzone cu șuncă și mozzarella
Rețeta delicioasă de pizza calzone cu șuncă și mozzarella, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de pizza calzone cu șuncă și mozzarella este de 30 de minute
Timp de preparare- 40 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total- o oră și 10 minute
Rețeta de pizza calzone cu șuncă și mozzarella este pentru 2 persoane
Ingrediente – pizza calzone cu șuncă și mozzarella
- 550 g de făină
- un pliculeț de drojdie uscată
- un praf de sare, după gust
- 50 ml de ulei de măsline+ 5 linguri de ulei de măsline
- 350 ml de apă călduță
- 5 căței de usturoi+ Încă 2
- o linguriță de busuioc
- o linguriță de verdețuri, la alegere
- 800 g de roșii pasate
- o linguriță de sare
- o linguriță de piper negru măcinat
- 3 ouă
- 2 cepe
- cimbru busuioc
- 150 g de șuncă, la alegere
- 250 g de ciuperci
- un ardei gras roșu, după preferințe
- 250 g de mozzarella
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- pizza calzone cu șuncă și mozzarella
- In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem, este să ne ocupăm de prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mare, în care vom adăuga făina, peste care vom presăra și pliculețul de drojdie. Amestecăm bine cu ajutorul unei spatule, astfel încât făina și drojdia să se încorporeze uniform.
- Separat virgula vom avea nevoie de un alt bol, tot de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apa călduță, sarea, dar și uleiul. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu o lingură, pentru ca sarea să se topească în întregime.
- A venit timpul să amestecăm cele 2 conținuturi din boluri, astfel încât vom începe să turnăm treptat, apa peste făină, amestecând continuu, și frământând ușor pentru a obține un aluat an.
- În momentul în care am obținut consistența aluatului dorit, îl vom așeza pe o suprafață plată, și vom începe să-l frământăm și mai bine pentru a obține un aluat elastic, de această dată, care să nu se lipească de mâini.
- Abia atunci vom ști că e momentul să punem aluatul într-un bol de dimensiuni mai mari, pe care îl vom acoperi cu un prosop de bucătărie pentru a lăsa să crească timp de aproximativ 40 de minute.
- În acest interval de timp, vom prepara umplutura pentru pizza. Așadar, vom începe prin a rade mozzarella, ciupercile le vom tăia feliuțe, același lucru pe care îl vom face și cu șunca, ardeiul gras, ceapa, dar și usturoiul. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom începe prin a căli șunca, pe care am adăugat o peste 2 linguri de ulei, timp de doar 5 minute. Abia apoi vom adăuga și ceapa și usturoiul pe care le vom găti până vor deveni translucide. Atunci vom ști că e momentul să adăugăm și condimentele pentru umplutura noastră, constă în oregano, busuioc, cimbru, dar și un praf de piper negru măcinat. Abia apoi vom adăuga și ciupercile și ardeiul gras, la compoziția noastră. Lăsăm să se rumenească timp de aproximativ 5 minute, amestecând din când în când, pentru ca mai apoi să adăugăm și un praf de sare, dar și dar și sosul de roșii. Fierbem compoziția pentru încă 10 minute, până când se va îngroșa așa cum ne dorim, iar mai apoi vom stinge focul și vom lăsa compoziția deoparte să se răcească.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm din nou de aluat, pe care îl vom împărți în 2 părți egale, pentru a rezulta astfel 2 pizza calzone. Începem să întindem câte o parte pe rând, într-o foaie rotundă de pizza, pe care o vom așeza într-o tavă rotundă de pizza, pe care am așezat în prealabil hârtie de copt. Doar pe jumătate din această foaie de aluat, vom adăugat 2 linguri din sosul preparat în tigaie, vom presăra și mozzarella rasă, jumătate din cantitate, iar în mijlocul vom adăuga un ou. Marginile aluatului le vom unge cu apă, cu ajutorul unei pensule. Continuăm prin a împăturit foaia de aluat, suprapunând cele 2 jumătăți de aluat pentru a le lipi apăsând ușor pe margine. B aluatul se mai lasă deoparte timp de aproximativ 10 minute pentru a crește încă puțin, iar ulterior vom mai unge încă o dată cu apă aluatul. Același lucru vom face și cu cea de a 2-a pizza calzone.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 40 de minute an, de fiecare pizza. După acest interval de timp, vom scoate tăvile din cuptor, ulterior și pizza calzone din tava, iar deasupra acestora vom presăra încă puțin parmezan, după preferințe, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Brioșe cu cremă de unt și căpșune deasupra. Un desert rapid și cremos!