Pizza cu brânză și șuncă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu brânză și șuncă.
Rețetă de Pizza cu brânză și șuncă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tort cu ciocolată și cireșe. Delicios și ușor de preparat, chiar de ziua ta de naștere!
Citește și: Brioșe cu cremă de căpșune. Perfecte pentru iubitorii de căpșune!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 500 ml de apă călduță
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 lingurițe de sare
- 850 g de făină
- 8 g de drojdie uscată
ingrediente pentru topping
- 4 lingurițe de sos de roșii
- 250 g de mozzarella rasă
- 3-4 tipuri diferite de brânză
- o linguriță de oregano uscat
- o linguriță de busuioc uscat
- o linguriță de tarhon uscat
- un vârf de linguriță de chimen semințe
- Piper negru măcinat
- sare
- busuioc proaspăt
- mentă proaspătă
- 200 g de felii de șuncă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de o mașină de făcut pâine sau de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga apa, uleiul de măsline și sarea, ingrediente pe care le vom amesteca pentru a se omogeniza. Ulterior, adăugăm tot aici și făina și drojdia uscată, ingrediente pe care le vom frământa până când vom obține un aluat omogen și care nu se lipește de bol. Acoperim bolul ulterior cu o folie alimentară și lăsăm aluatul să crească până își dublează volumul.
- In momentul în care aluatul a crescut îndeajuns de mult și începem să-l împărțim în 2-3 părți cât se poate de egale, din care vom obține 2-3 pizza. În continuare începem să întindem aluatul nostru, într-o formă rotundă, forme pe care ulterior le vom așeza în tăvi de cuptor pătrate sau dreptunghiulare cât să încapă, tăvii în care am așezat prima dată hârtie de copt.
- Tot acum vom așeza și toppingul pe pizza, ceea ce înseamnă că blatul se va unge cu sosul de roșii, imediat apoi adăugăm un strat consistent de mozzarella rasă, însă nu toată astfel încât să mai păstrăm și pentru final, ulterior presărăm toate ierburile uscate menționate în secțiunea de ingrediente, apoi felurile de brânză rase sau rupte în bucățele în funcție de preferințe, din loc în loc așezăm și feliile de șuncă pe care le-am tăiat în fâșii mai mici, pentru ca la final să adăugăm și restul de mozzarella păstrată anterior. Nu în ultimul rând, condimentăm pizza cu puțină sare și piper negru măcinat după gust. Procesul se repetă și pentru restul bucăților de pizza.
- Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 210°C, timp de aproximativ 10 minute, iar după acest interval de timp tava se scoate din cuptor, dar și pizza din tavă. Procesul se repetă și cu restul bucăților de pizza.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.