Pizza cu brânză și șuncă. Un blat mai pufos... nici că se putea!

retete de pizza

Pizza cu brânză și șuncă

Pizza cu brânză și șuncă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza cu brânză și șuncă.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă pizza cu brânză și șuncă, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Pizza cu brânză și șuncă

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort cu ciocolată și cireșe. Delicios și ușor de preparat, chiar de ziua ta de naștere!

Pizza cu brânză și șuncă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Brioșe cu cremă de căpșune. Perfecte pentru iubitorii de căpșune!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp de preparare – o ora

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Pizza cu brânză și șuncă[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 500 ml de apă călduță
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3 lingurițe de sare
  • 850 g de făină
  • 8 g de drojdie uscată

pizza cu branza si sunca
Pizza cu brânză și șuncă[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru topping

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

  • 4 lingurițe de sos de roșii
  • 250 g de mozzarella rasă
  • 3-4 tipuri diferite de brânză
  • o linguriță de oregano uscat
  • o linguriță de busuioc uscat
  • o linguriță de tarhon uscat
  • un vârf de linguriță de chimen semințe
  • Piper negru măcinat
  • sare
  • busuioc proaspăt
  • mentă proaspătă
  • 200 g de felii de șuncă

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să

menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

pizza cu branza
Pizza cu brânză și șuncă[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de o mașină de făcut pâine sau de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga apa, uleiul de măsline și sarea, ingrediente pe care le vom amesteca pentru a se omogeniza. Ulterior, adăugăm tot aici și făina și drojdia uscată, ingrediente pe care le vom frământa până când vom obține un aluat omogen și care nu se lipește de bol. Acoperim bolul ulterior cu o folie alimentară și lăsăm aluatul să crească până își dublează volumul.
  • In momentul în care aluatul a crescut îndeajuns de mult și începem să-l împărțim în 2-3 părți cât se poate de egale, din care vom obține 2-3 pizza. În continuare începem să întindem aluatul nostru, într-o formă rotundă, forme pe care ulterior le vom așeza în tăvi de cuptor pătrate sau dreptunghiulare cât să încapă, tăvii în care am așezat prima dată hârtie de copt.

  • Tot acum vom așeza și toppingul pe pizza, ceea ce înseamnă că blatul se va unge cu sosul de roșii, imediat apoi adăugăm un strat consistent de mozzarella rasă, însă nu toată astfel încât să mai păstrăm și pentru final, ulterior presărăm toate ierburile uscate menționate în secțiunea de ingrediente, apoi felurile de brânză rase sau rupte în bucățele în funcție de preferințe, din loc în loc așezăm și feliile de șuncă pe care le-am tăiat în fâșii mai mici, pentru ca la final să adăugăm și restul de mozzarella păstrată anterior. Nu în ultimul rând, condimentăm pizza cu puțină sare și piper negru măcinat după gust. Procesul se repetă și pentru restul bucăților de pizza.
  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 210°C, timp de aproximativ 10 minute, iar după acest interval de timp tava se scoate din cuptor, dar și pizza din tavă. Procesul se repetă și cu restul bucăților de pizza.
  • După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Pizza cu brânză și șuncă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ruladă de pui cu spanac. Cea mai suculentă și gustoasă!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Teodora, acuzații dure la adresa lui Criss! „Erai numai cu Robi!” Iată cum a reacționat concurenta și ce replici acide a lansat către rivala sa

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies