Află din rândurile următoare cum prepară chef Joseph Hadad rețeta sa de pizza fără gluten.
În ultimul timp, din ce în ce mai multe persoane au intoleranță la gluten. Astfel, acestea nu se pot bucura de preparatele gustoase, fiind nevoite să renunțe la multe dintre acestea, din cauza faptului că au în compoziția lor gluten.
Rețeta de pizza fără gluten a lui chef Joseph Hadad
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de chef Joseph Hadad, pentru blat avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 5 cartofi mici-medii spălați si copți foarte bine în coajă;
- 1 1/2 Mozzarella buffalo tocata bucăți mai mari;
- 7 măsline feliate în jumătate;
- 4-5 anghinare feliate pe sfert;
- 2 ciuperci feliate fin.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pentru sos ne trebuie următoarele ingrediente:
- 8 bucăți roșii din conservă cu tot cu suc;
- 7 frunze de busuioc;
- 2 usturoi feliați;
- 1 lingură pastă de roșii;
- 2 linguri ulei de măsline;
- 1 linguriță de zahăr;
- sare și piper
Mod de preparare:
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ 1. Puneți toate ingredientele menționate pentru sos într-o oală și gătiți pentru 10-15 minute, până când aromele se îmbine. Apoi pasați pentru a obține deliciosul sos.
2. Într-o tava așezați o bucată de hârtie de copt. Stropiți și ungeți apoi hârtia cu puțin ulei de măsline. Așezați deasupra o formă rotundă de metal fără fund.
3. Presați cartofii cu mâinile și puneți-i pe rând în mijlocul formei. Apoi presați bine cu fundul unui pahar cartofii pentru a preluat acea formă rotundă.
4. Scoateți forma de metal, asezonați cu sare și piper, stropiți cu ulei de măsline și coaceți la cuptorul preîncălzit la 250C pentru 15 minute.
5. Apoi puneți 2 polonice mici de sos pe blat și întindeți, apoi așezați bucăți de Mozzarella, ciupercile, aghinarele, măslinele, asezonați cu sare și piper, mai stropiți cu puțin ulei de măsline și continuați să coaceți încă 15 minute. Poftă bună!”, a scris cunoscutul bucătar pe Instagram.