Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola. O combinație picantă și proaspătă, un deliciu pentru iubitorii de gusturi intense!

retete de gustare

Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola

Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de pizza picantă cu pepperoni și salată rucola.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasa pizza picantă cu pepperoni și salată rucola, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 3 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Mousse în trei culori. Descoperă echilibrul perfect de dulce și cremos!

Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola[Sursa foto: freepik]

Citește și: Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată. O idee excelentă și apetisantă de mic-dejun!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

pizza
Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
- 500 g de făină
- 300 ml de apă călduță
- 1 pliculeț de drojdie uscată (7 g) sau 25 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 2 linguri de ulei de măsline

pizza picanta
Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru topping:
- 200 ml de pastă de roșii
- 300 g de cașcaval ras
- 150 g de salam pepperoni, feliat
- 100 g de rucola
- 50 g de roșii uscate, tăiate mărunt
- 1-2 ardei iuți roșii, feliați subțire

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm.

Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

retete de pizza
Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Pregătirea aluatului: Într-un bol mic, toarnă 300 ml de apă călduță. Apa trebuie să fie caldă, dar nu fierbinte, pentru a activa drojdia fără a o distruge. Adaugă 1 linguriță de zahăr în apă. Presară 7 g de drojdie uscată sau 25 g de drojdie proaspătă în apă.

    Amestecă ușor până se dizolvă complet. Lasă amestecul să stea timp de 5-10 minute, până când devine spumos și începe să crească. Într-un bol mare, cerne 500 g de făină pentru a evita cocoloașele și pentru a aerisi făina. Adaugă 1 linguriță de sare și amestecă bine pentru a distribui uniform sarea în făină. Fă o adâncitură în mijlocul făinii. Aceasta va ajuta la încorporarea treptată a lichidelor. Toarnă amestecul de drojdie activată și 2 linguri de ulei de măsline în adâncitura făcută. Începe să amesteci ingredientele cu o lingură de lemn sau cu mâna, aducând făina de pe margini către centrul bolului, până când obții un aluat aspru. Transferă aluatul pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină. Frământă aluatul manual timp de aproximativ 10 minute, până când aluatul devine neted și elastic. Dacă aluatul este prea lipicios, adaugă făină în cantități mici, câte 1 lingură pe rând, până când atingi consistența dorită. Formează aluatul într-o bilă și pune-l într-un bol mare, uns în prealabil cu ulei de măsline. Acoperă bolul cu un prosop umed sau cu folie alimentară. Lasă aluatul să crească într-un loc cald, timp de 1-2 ore sau până când își dublează volumul. 

  2. Pasul 2. Asamblarea și coacerea pizza: Preîncălzește cuptorul la 220°C. Întinde aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină, formând un disc cu grosimea dorită. Transferă-l pe o tavă de pizza sau pe o foaie de copt. Întinde uniform pasta de roșii pe suprafața aluatului. Presară cașcavalul ras peste pasta de roșii. Adaugă feliile de salam pepperoni peste cașcaval. Presară roșiile uscate și feliile de ardei iute roșu. Coace pizza în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute, sau până când marginile sunt aurii și cașcavalul este topit și ușor rumenit. După ce scoți pizza din cuptor, adaugă rucola proaspătă deasupra.

  3. Pasul 3. Servire: Taie pizza în felii și servește-o imediat. Poftă bună!  Aceasta este o rețetă simplă și delicioasă de pizza, perfectă pentru a impresiona familia și prietenii!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru cina
Pizza picantă cu pepperoni și salată rucola[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată. O idee excelentă și apetisantă de mic-dejun!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies