Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată. O idee excelentă și apetisantă de mic-dejun!

retete pentru masa de pranz

Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată

Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de lasagna cu spanac! Cum gătește chef Roxana Blenche acest preparat: „Este super ușor de făcut și super bun. Este un deliciu și o să vă impresionați toți prietenii și familia.”

Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Paste fettuccine cu pesto și parmezan deasupra. Un festin de arome autentice!

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

sandwich croissant cu ou posat si salata
Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru sandvișuri:

- 4 croissante proaspete
- 4 ouă
- 1 avocado copt
- 1 cutie de ton în ulei 
- 1 linguriță de suc de lămâie
- Sare și piper după gust
- 1 lingură de ulei de măsline

Ingrediente pentru sos olandez:

- 3 gălbenușuri de ou
- 1 lingură de apă
- 1 lingură de suc de lămâie
- 100 g unt, topit
- Sare și piper alb după gust

oua posate
Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru salată:

- 100 g de rucola proaspătă
- 200 g de roșii cherry
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de oțet balsamic
- Sare și piper după gust

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

retete de produse de post
Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Pregătirea sosului olandez: Umple o cratiță medie cu apă și adu-o la punctul de fierbere. Redu focul la minim și așază deasupra un bol rezistent la căldură, astfel încât să nu atingă apa. Pune gălbenușurile de ou în bolul de deasupra cratiței, adaugă apa și sucul de lămâie. Bate amestecul constant cu un tel până când devine gros și spumos.

    Încet, adaugă untul topit în fir subțire, continuând să bați constant până când sosul devine gros și lucios. Dacă sosul este prea gros, poți adăuga puțină apă caldă pentru a-l subția. Condimentează cu sare și piper alb după gust. Păstrează sosul cald.

  2. Pasul 2. Pregătirea ouălor poșate: Umple o cratiță mare cu apă și adu-o la punctul de fierbere. Adaugă o lingură de oțet (opțional, pentru a ajuta la coagularea ouălor). Sparge ouăle, unul câte unul, într-o ceașcă mică. Creează un vârtej în apă cu o lingură și toarnă oul delicat în centru. Lasă oul să se poșeze timp de 3-4 minute pentru un gălbenuș moale. Scoate ouăle cu o spumieră și așază-le pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de apă.

  3. Pasul 3. Pregătirea ingredientelor: Taie avocado-ul pe jumătate, scoate sâmburele și scoate pulpa cu o lingură. Pasează pulpa cu o furculiță, adaugă sucul de lămâie, sare și piper după gust. Scurge tonul de ulei și desface-l ușor cu o furculiță. Adaugă o lingură de ulei de măsline și condimentează cu sare și piper după gust.

  4. Pasul 4. Asamblarea sandvișurilor: Taie croissantele pe jumătate pe orizontală. Unge fiecare jumătate de croissant cu pastă de avocado, adaugă bucăți de ton și așază deasupra un ou poșat. Toarnă sos olandez peste ou. Așază cealaltă jumătate de croissant deasupra.

  5. Pasul 5. Prepararea salatei: Spală și taie roșiile cherry pe jumătate. Într-un bol mare, amestecă rucola cu roșiile cherry. Adaugă ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper după gust.

  6. Pasul 6. Servirea: Așază sandvișurile pe farfurii individuale. Servește salata de rucola și roșii cherry alături de sandvișuri. Poți adăuga câteva felii de avocado sau frunze de mentă pentru decor suplimentar. Sper să te bucuri de aceste sandvișuri delicioase! Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de gustare
Sandwich-uri croissant cu ou poșat servite cu salată[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Paste fettuccine cu pesto și parmezan deasupra. Un festin de arome autentice!

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies