Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche torul de cireșe fără zahăr.
Chef Roxana Blenche este foarte creativă în bucătărie, iar în funcție de dorințele urmăritorilor săi, bucătăreasa prepară cele mai gustoase preparate. De data aceasta, șatena a venit în fața urmăritorilor săi cu o rețetă delicioasă de tort cu cireșe, dar fără zahăr. Astfel, a prezentat o variantă dietetică, foarte gustoasă și simplu de preparat.
„ Ăsta este un desert super rapid și o să vă placă super mult .”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.
Rețeta de tort cu cireșe fără zahăr a Roxanei Blenche
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 500 de grame de cireșe
- 100 de ml de apă
- zahăr de mesteacăn
- cireșe
- 400 de ml de lapte
- lingură de miere
- pișcoturi
- 250 de grame de mascarpone
- două linguri de brânză de vaci grasă
- gelatină
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Rețeta este una foarte simplă, rapidă și nu necesită coacere.
„ Am pus 500 de grame de cireșe. O să pun 100 de ml de apă. Am găsit zahăr de mesteacăn, care este cu un indice glicemic mai mic. Vom pune o lingură peste cireșe. Punem această lingură, amestecăm și lăsăm să se gătească.
Aici am pus 400 de ml de lapte. Am să pun o lingură de miere și încălzesc toată compoziția aceasta. Acum că laptele s-a încălzit, avem nevoie de pișcoturi. Luăm pișcotul, înmuiem bine în lapte, după care îl așezăm în formă. Acum așezăm cireșele în formă. Aici am pus 250 de grame de mascarpone cu o lingură de zahăr de mesteacăn și vreau dă adaug două linguri de brânză de vaci grasă.