Află din rândurile următoare cum să prepari covrigi polonezi după rețeta Roxanei Blenche.
Chef Roxana Blenche a pregătit o rețetă delicioasă de covrigi polonezi, pe care a împărtășit-o cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de covrigi polonezi a Roxanei Blenche
Citește și: Rețeta de ardei umpluți! Cum prepară chef Roxana Blenche acest preparat: „Acum facem o îngroșală simplă.”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- un kg de făină pentru cozonac;
- 10 grame de sare;
- 100 de grame de zahăr;
- coaja de la o portocală și de la o lămâie;
- un plic de drojdie uscată;
- 3 ouă;
- 3 plicuri de zahăr vanilat;
- 500 de ml de lapte;
- 80 de grame de unt topit.
Pentru sirop aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru și jumătate de apă;
- 500 de grame de zahăr.
Mod de preparare:
Prima dată, chef Roxana Blenche a pus toate ingredientele pentru compoziție într-un bol și le-a mixat cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Am lăsat să se malaxeze totul foarte bine. Puteți să frământați și la mână și la robotul de bucătărie, la ce doriți. După ce aluatul s-a frământat, l-am pus la rece peste noapte, în frigider.
După ce a stat o noapte întreagă la frigider, l-am scos afară și l-am lăsat vreo două ore la temperat. După acesta s-a temperat, am uns masa de lucru cu ulei de floarea soarelui, după care am început să îl întind cu ajutorul unui sucitor. L-am întins foarte bine cu ajutorul unui sucitor, l-am uns foarte bine cu unt temperat și i-am făcut o împachetare. Se aduce din stânga spre dreapta, invers și după care încă o împăturire.
@blenche.roxana A venit reteta de covrig polonez 💥❤️ este delicios!!! Spor pă găteală❤️ #blenche ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA