Află din rândurile următoare cum prepară Roxana Blenche Panna Cotta cu mango.
Panna Cotta este un desert italian foarte delicios și simplu de făcut, care nu necesită coacere. Astfel, chef Roxana Blenche a experimentat acestă rețetă și a adăugat și un plus de savoare prin intermediul unui fruct exotic: mango.
Roxana Blenche este foarte apreciată în mediul online, pentru rețetele sale gustoase. Astfel, în semn de apreciere pentru urmăritorii săi, bucătăreasa împărtășește cu aceștia noi rețete, prin intermediul canalului său de YouTube. De data aceasta, chef Roxana Blenche ne-a prezentat o rețetă de Panna Cotta cu mango.
„ Un desert absolut delicios pentru cei cu pofte dulci !”, a scris Roxana Blenche pe YouTube.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Rețeta de Panna Cotta cu mango a Roxanei Blenche
Citește și: Rețeta de ardei umpluți! Cum prepară chef Roxana Blenche acest preparat: „Acum facem o îngroșală simplă.”
Ingrediente:
- 500 ml smântână neîndulcită pentru frişcă;
- 100 g de zahăr;
- 2 foi de gelatină;
- 2 bucăți de lime;
- 100 g de biscuiți digestivi;
- 200 g de mango;
- 100 ml de cognac.
𝐌𝐨𝐝 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐫𝐞
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
- „ Hidratați foile de gelatină într-un vas cu apă rece.
- Adăugați smântâna neîndulcită împreună cu zahărul într-un vas.
- Amestecați bine până ce zahărul începe să se topească.
- Odată ce smântâna se aproprie de punctul de fierbere scoateți gelatina din apa, stoarceți-o bine şi adăugați-o în vas.
- Lăsați compoziția la odihnit.
- Într-un pahar cu picior/vas de sticlă adăugaţi compoziția obținută, iar apoi lăsați panna cotta la rece.
- Într-o tigaie adăugați 2 linguri de zahăr, cuburile de mango proaspăt şi amestecați până ce zahărul se dizolvă.
- Adăugați cognacul pentru aromă.
- Lăsați mangoul pe foc până ce tăria începe să se evapore.
- Adăugați în compoziție coajă de lime proaspăt rasă şi puțină zeamă de lime.
- Adăugați mangoul în vasele cu panna cotta şi biscuiții digestivi sfărâmați.
- La final stoarceți suc de lime şi presărați coajă de lime rasă .”, a scris chef Roxana Blenche pe YouTube.