Plăcinta cu cremă de vanilie și mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu cremă de vanilie și mere.
Rețetă de Plăcintă cu cremă de vanilie și mere
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat:
- 250 g făină
- 150 g unt rece, tăiat cubulețe
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 lingură apă rece (dacă este necesar)
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 4 gălbenușuri de ou
- 40 g amidon de porumb
- 1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență de vanilie
Ingrediente pentru topping:
- 4-5 mere
- 50 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguri unt
- 1 lingură zahăr brun (opțional, pentru caramelizare)
Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!
Mod de preparare
-
Pasul 1: Prepararea blatului: Într-un bol mare, amestecă făina și zahărul pudră. Încorporează untul, adăugând cubulețele de unt rece și amestecă cu degetele sau cu un blender pentru aluat, până când amestecul devine nisipos. Adaugă oul și amestecă până se formează un aluat. Dacă aluatul este prea uscat, adaugă o lingură de apă rece.
Formează o bilă de aluat, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute. -
Pasul 2: Prepararea cremei de vanilie: Pune laptele într-o cratiță și adaugă păstaia de vanilie tăiată pe lung sau esența de vanilie. Încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere. Amestecă gălbenușurile cu zahărul, într-un bol, până devin pale și cremoase. Incorporează amidonul de porumb în amestecul de gălbenușuri. Toarnă treptat laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu. Transferă amestecul înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând constant, până când crema se îngroașă. Odată ce crema s-a îngroșat, transfer-o într-un bol și acoperă cu folie alimentară pentru a preveni formarea crustei. Las-o să se răcească complet.
-
Pasul 3: Prepararea topping-ului de mere: Curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri. Într-un bol, amestecă feliile de mere cu zahărul, scorțișoara și sucul de lămâie. Caramelizează merele (opțional), într-o tigaie, topind untul și adăugând feliile de mere. Gătește până când merele încep să se caramelizeze ușor.
-
Pasul 4: Asamblarea plăcintei: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Scoate aluatul din frigider și întinde-l pe o suprafață presărată cu făină. Transferă-l într-o tavă de plăcintă și taie excesul de aluat de pe margini. Înțeapă blatul cu o furculiță pentru a preveni formarea bulelor de aer și coace-l adică cu o hârtie de copt și boabe de fasole uscate sau bile pentru copt, pentru aproximativ 15 minute, apoi îndepărtează hârtia și coace încă 5-10 minute până devine auriu. Odată ce blatul s-a răcit, toarnă crema de vanilie răcită și nivelează. Aranjează feliile de mere deasupra cremei de vanilie. Coace plăcinta pentru încă 20-25 de minute, până când merele sunt moi și ușor rumenite.
-
Pasul 5: Servirea: Lasă plăcinta să se răcească complet înainte de a o tăia pentru a permite cremei să se fixeze bine. Servește plăcinta simplă sau cu înghețată de vanilie. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.