Plăcintă cu cremă de vanilie și mere. Un desert clasic cu un twist modern!

Plăcintă cu cremă de vanilie și mere. Un desert clasic cu un twist modern!
Plăcintă cu cremă de vanilie și mere. Un desert clasic cu un twist modern!

Plăcinta cu cremă de vanilie și mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de plăcintă cu cremă de vanilie și mere.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă plăcintă cu cremă de vanilie și mere, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Plăcintă cu cremă de vanilie și mere

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tortul de clătite cu glazură de ciocolată amăruie, rețeta Roxanei Blenche. „Avem și cireșe confiate pe care o să le punem pe straturile de clătite.”

Citește și: Cornulețe cu cremă de ciocolată și glazură, rețeta Roxanei Blenche. „Foarte, foarte bune și vă îndemn să încercați și voi.”

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Rețeta este pentru 4 persoane

Ingrediente

Ingrediente pentru blat:
- 250 g făină
- 150 g unt rece, tăiat cubulețe
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 lingură apă rece (dacă este necesar)

Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 4 gălbenușuri de ou
- 40 g amidon de porumb
- 1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență de vanilie

Ingrediente pentru topping:
- 4-5 mere 
- 50 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguri unt
- 1 lingură zahăr brun (opțional, pentru caramelizare)

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare. Este timpul să trecem la lucru!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  1. Pasul 1: Prepararea blatului: Într-un bol mare, amestecă făina și zahărul pudră. Încorporează untul, adăugând cubulețele de unt rece și amestecă cu degetele sau cu un blender pentru aluat, până când amestecul devine nisipos. Adaugă oul și amestecă până se formează un aluat. Dacă aluatul este prea uscat, adaugă o lingură de apă rece.

    Formează o bilă de aluat, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

  2. Pasul 2: Prepararea cremei de vanilie: Pune laptele într-o cratiță și adaugă păstaia de vanilie tăiată pe lung sau esența de vanilie. Încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere. Amestecă gălbenușurile cu zahărul, într-un bol, până devin pale și cremoase. Incorporează amidonul de porumb în amestecul de gălbenușuri. Toarnă treptat laptele fierbinte peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu. Transferă amestecul înapoi în cratiță și gătește la foc mic, amestecând constant, până când crema se îngroașă. Odată ce crema s-a îngroșat, transfer-o într-un bol și acoperă cu folie alimentară pentru a preveni formarea crustei. Las-o să se răcească complet.

  3. Pasul 3: Prepararea topping-ului de mere: Curăță merele de coajă și taie-le în felii subțiri. Într-un bol, amestecă feliile de mere cu zahărul, scorțișoara și sucul de lămâie. Caramelizează merele (opțional), într-o tigaie, topind untul și adăugând feliile de mere. Gătește până când merele încep să se caramelizeze ușor.

  4. Pasul 4: Asamblarea plăcintei: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Scoate aluatul din frigider și întinde-l pe o suprafață presărată cu făină. Transferă-l într-o tavă de plăcintă și taie excesul de aluat de pe margini. Înțeapă blatul cu o furculiță pentru a preveni formarea bulelor de aer și coace-l adică cu o hârtie de copt și boabe de fasole uscate sau bile pentru copt, pentru aproximativ 15 minute, apoi îndepărtează hârtia și coace încă 5-10 minute până devine auriu. Odată ce blatul s-a răcit, toarnă crema de vanilie răcită și nivelează. Aranjează feliile de mere deasupra cremei de vanilie. Coace plăcinta pentru încă 20-25 de minute, până când merele sunt moi și ușor rumenite.

  5. Pasul 5: Servirea: Lasă plăcinta să se răcească complet înainte de a o tăia pentru a permite cremei să se fixeze bine. Servește plăcinta simplă sau cu înghețată de vanilie. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Tort cu nucă de cocos, rețeta Getei Sterp. “Am ornat și cu câteva floricele!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies