Curaţă fructele de coajă şi cotoare şi taie-le în cubuleţe mici sau dă-le prin răzătoarea mare. Adaugă peste acestea sucul de lămâie, sarea şi zahărul. Într-o tigaie încăpătoare topeşte untul şi adaugă fructele. Căleşte-le până când zeama lăsată se evaporă apoi adaugă coajă de lămâie, vanilia şi scorţişoară. Vanilia şi scorţişoară se adaugă după gust, sau se poate renunţă la ele. Lasă compoziţia să se răcească.
Între timp întinde aluatul şi aşază primul strat într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Adaugă umplutura şi acoperă plăcintă cu un al doilea strat de aluat. Unge ultima foaie de plăcintă cu unt şi puţin lapte şi coace-o timp de 40 de minute la cuptorul încins la 180 grade Celsius.
Serveşte plăcinta cu mere şi gutui, rece, presărată cu zahăr pudra pe deasupra.
Sursa: culinar.bzi.ro