Plăcintă cu roșii, brânză și oregano. Cu siguranță vă va impresiona cu gustul său delicios!

placinta cu branza sarata cu foi
Plăcintă cu roșii, brânză și oregano

Plăcinta cu roșii, brânză și oregano reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Plăcintă cu roșii, brânză și oregano. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Plăcintă cu roșii, brânză și oregano, preparata exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Plăcintă cu roșii, brânză și oregano

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Plăcintă cu roșii, brânză și oregano, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Plăcintă cu roșii, brânză și oregano este de 30 de minute

Timp de preparare – 30 de minute

Timp total – o oră

Re ț eta de Plăcintă cu roșii, brânză și oregano este pentru 4 persoane

placinta cu branza sarata reteta simpla
Plăcintă cu roșii, brânză și oregano[Sursa foto: freepik]

Citește și: Chiftele cu carne de pui și dovlecei. O opțiune sănătoasă și delicioasă pentru o cină ușoară!

Ingrediente – Plăcinta cu roșii, brânză și oregano

  • 1 cană făină de grâu
  • o jumătate de linguriță sare
  • o jumătate de cană apă caldă
  • 1 ou
  • o jumătate de cană brânză rasă
  • o jumătate de cană roșii tocate în cubulețe mici
  • 1 linguriță oregano uscat
  • Ulei pentru prăjit

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

placinta cu branza sarata si marar
Plăcintă cu roșii, brânză și oregano[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Plăcintă cu roșii, brânză și oregano

Pasul 1. Într-un bol mare, amestecați făina și sarea. Adăugați apa caldă și amestecați până când se formează o aluat neted și elastic.

Pasul 2. Împărțiți aluatul în 4 părți egale și formați fiecare parte într-o bilă. Înveliți fiecare bilă în folie alimentară și lăsați-le să se odihnească timp de 30 de minute.

Pasul 3.

Într-un bol mic, amestecați brânza rasă, roșiile tocate și oregano uscat. Asezonează cu sare și piper după gust.

Pasul 4. Pe o suprafață de lucru curată, întindeți fiecare bilă de aluat într-un cerc subțire, având grijă să nu o întindeți prea subțire. Tăiați cercul de aluat în două jumătăți egale.

placinte
Plăcintă cu roșii, brânză și oregano[Sursa foto: freepik]

Pasul 5.

  Peste fiecare jumătate de aluat, puneți o lingură de amestec de brânză, roșii și oregano. Îndoiți jumătatea de aluat peste umplutură și presați marginile cu o furculiță pentru a sigila pastelul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul la foc mediu. Prăjiți pastelurile în uleiul încins, câteva minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocante.

Pasul 7. Scoateți pastelurile din tigaie și puneți-le pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei. Serviți calde, cu o lingură de sos de roșii, dacă doriți.

Pasul 8. Dacă nu doriți să folosiți brânză rasă, puteți folosi și brânză sfărâmată, ca feta sau telemea. Dacă doriți să le faceți mai picante, puteți adăuga puțin ardei iute tocat în umplutură. Dacă doriți să le faceți mai crocante, puteți să le puneți într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute, în loc să le prăjiți în tigaie. Această rețetă delicioasă este perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă sau pentru o petrecere. Vă recomandăm să serviți plăcinta caldă, astfel încât brânza să fie moale și să se topească puțin. Dacă vă rămâne, o puteți păstra în frigider timp de câteva zile și să le încălziți în cuptorul cu microunde sau într-un cuptor preîncălzit. Nu folosiți prea multă umplutură în fiecare, altfel riscați să se desfacă în timpul prăjirii. De asemenea, puteți experimenta cu diferite umpluturi, cum ar fi carne, legume sau brânză de capră.

Plăcinta cu roșii, brânză și oregano este gata și se poate servi calda. Poftă bună!

placinta
Plăcintă cu roșii, brânză și oregano[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștrudel umplut cu dulceață de mure sau ciocolată. O textură fragedă și un gust deosebit!



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Chiftele cu carne de pui și dovlecei. O opțiune sănătoasă și delicioasă pentru o cină ușoară!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies