Plante antistres care-ţi apără corpul de inflamaţii şi boli

Plante antistres care-ţi apără corpul de inflamaţii şi boli
Plante antistres care-ţi apără corpul de inflamaţii şi boli

S-a dovedit stiintific ca stresul scade speranta de viata, acesta avand un impact semnificativ asupra sanatatii noastre.

Plante antistres care-ţi apără corpul de inflamaţii şi boli. S-a dovedit stiintific ca stresul scade speranta de viata, acesta avand un impact semnificativ asupra sanatatii noastre. Din acest motiv, este bine sa gasesti solutii antistres, sa te relaxezi si sa iti protejezi corpul de reactiile inflamatorii care te predispun la diverse boli. Efectele stresului se pot manifesta atat la nivel mental, cat si la nivel fizic si emotional, perturband echilibrul intregului organism.

Printre efectele negative ale stresului se numara:

Plante antistres care-ţi apără corpul de inflamaţii şi boli
Plante antistres care-ţi apără corpul de inflamaţii şi boli[Sursa foto: PixaBay]

  • Scaderea apararii imunitare a organismului, facandu-ne astfel vulnerabili in fata infectiilor
  • Agravarea reactiilor alergice
  • Provocarea de tulburari digestive
  • Deteriorarea memoriei si a celorlalte functii cognitive
  • Instalarea depresiei, a anxietatii si a insomniilor
  • Crize cardiace si atacuri cerebrale

Din fericire, exista mai multe plante care te pot ajuta in ameliorarea simptomelor cauzate de stress.

Acestea sunt ideale pentru restabilirea echilibrului emotional si normalizarea starii de spirit, in special cand ne connfruntam cu perioade de stress cronic. Daca ne dorim sa ne protejam de efectele nocive ale stresului, este foarte important sa avem un somn sanatos, sa alungam gandurile negative, cat si agitatia si nervozitatea. Putem reusi toate acestea cu ajutorul urmatoarelor plante care au efecte dovedite impotriva stresului: roinita, valeriana talpa-gastei, hameiul si paducelul.

Plante antistres care-ţi apără corpul de inflamaţii şi boli
Plante antistres care-ţi apără corpul de inflamaţii şi boli[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Roinita

Roinita este recunoscuta pentru felul in care ajuta la imbunatatirea starii de spirit, cat si pentru faptul ca are un efect sedativ si antidepresiv si pentru ca constituie o sursa naturala de vitamina C.

Valeriana

Valeriana este recunoscuta pentru proprietatile sale de a relaxa sistemul nervos central, ajutand la imbunatatirea somnului si inducerea unei adormiri rapide, cat si la un somn profund.

Talpa-gastei

Talpa-gastei sustine activitatea sistemului nervos, poate stabiliza emotiile si reduce nelinistea, teama, nervozitatea. In plus, are actiune analgezica si antipasmolitica.

Paducelul

Paducelul poate contribui la scaderea tensiunii arteriale si a palpitatiilor, are rolul de a proteja inima si sistemul cardiovascular in situatii de stres si este dovedit a fi un tonic cardiac, sustinand circulatia sangvina la nivelul creierului.

Hameiul

Hameiul te poate ajuta la dobandirea unui somn odihnitor, are o actiune calmanta, analgezica si reprezinta o sursa foarte buna de vitamine din categoria B si E.

Citește și: 5 Trucuri care te vor ajuta să treci mai rapid peste stările de anxietate

Citește și: Alimente care te ajuta sa dormi mai bine!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Situația pe care Bogdan a vrut să o lămurească cu Denisa în Camera Roșie. De ce s-a enervate tânăra? „Bogdan, oprește-te că te duci în alt film!”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies