Când ţi-e dor de un gust autentic de prăjitură de casă, prepară prăjitura bunicii şi toată familia va fi satisfăcută. Nu e deloc greu!
Pentru servit:
50 g cacao
200 g gem de căpşuni
100 g fulgi de ciocolată
Mod De Preparare
1. Pentru blat, se topeşte untul la foc mic şi se lasă deoparte. Se mixează zahărul, ouăle şi esenţa de vanilie, timp de 2 minute. Se adaugă făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi sarea şi apoi untul topit. Se mixează pentru a obţine un aluat omogen care se toarnă într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Se coace 45 de minute şi se lasă să se răcorească.
2. Pentru cremă, laptele şi seminţele din păstaia de vanilie se pun la foc mic şi, între timp, gălbenuşurile cu zahărul se mixează pentru a obţine o cremă albă, spumoasă. Când laptele dă în clocot, se varsă puţin câte puţin peste crema de ouă, amestecând energic.
citeste continuarea aici