Desertul perfect pentru vară, realizat doar din câteva ingrediente.
Un desert perfect pentru vară, realizat doar din câteva ingrediente, a fost pregătit de o maica de la mănăstire, iar întreaga rețetă a fost dezvăluită în detaliu pentru Trinitas.
Ingrediente:
- 500 ml frișcă lichidă
- 200 g zahăr
- 500 g brânză de vaci
- 500 g căpșuni
- un praf de sare
- zahăr vanilat
- 250 g unt
- 200 g biscuiți
- zahăr pudră
Cum se realizează compoziția pentru prăjitura fără coacere
Citește și: Chec Naturalia, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. “Se pune miez de nucă întreg deasupra.”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Chec cu semințe de mac și cireșe. Aduce un răsfăț dulce și plăcut care completează o masă de familie!
Maica începe prin a bate frișca, pe care o lasă la frigider să se răcească, iar apoi face compoziția din căpșuni, brânză și biscuiți, pe care le bagă la blender. Crema trebuie să fie o pastă omogenă, peste care se adaugă biscuiți și se amestecă până când se însiropează. “Pregătim o prăjitură cu brânză și căpșuni, aș spune un crunch cu brânză și căpșuni.
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Cum ornează maica prăjitura și cât trebuie să stea la frigider
Acest desert este perfect pentru orice perioadă a anului, dar mai ales pentru vară, fiind unul răcoros. Se scoate frișca de la frigider, se amestecă cu întreaga compoziție de căpșuni, brânză și biscuiți, se pune într-o tavă pentru a se lăsa la frigider câteva ore, apoi se ornează cu frișcă, căpșuni și zahăr pudră. “Acest desert se poate pregăti în orice perioadă a anului, deoarece căpșunile pot fi folosite atât proaspete, cât și congelate. Aceste fructe extreme de versatile ne dă șansa să-l pregătim și iarna și în orice timp al anului. Este un desert foarte ușor, simplu recomandat special perioadelor de vară când sunt călduri și e un desert răcoros. Se mănâncă rece de la frigider. Amestecăm foarte bine până când se omogenizează biscuiții. Ei atrag umiditatea din compoziție, iar compoziția noastră devine un pic mai întărită, pentru a nu folosi gelatină. Vom pune compoziția în tavă tapetată cu celofan și o punem în frigider, la rece. O rețetă foarte rapidă și foarte simplă. O punem în frigider pentru câteva ore, apoi se poate orna și se poate folosi. Este un desert sănătos, gustos și foarte simplu de făcut. Este o prăjitură fără coacere. Din frișca pe care am oprit-o vom face câteva ornamente deasupra și ne vom folosi și de căpșunile pe care le-am oprit. Cam așa arată prăjitura noastră, iar la final putem adăuga și puțin zahăr pudră. Deoarece prăjitură noastră e puțin acruță de la fructe, acest zahăr pudră va face o crustă ca de glazură.”, a mai povestit măicuța.