Prăjitura cu brânză și zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Prăjitură cu brânză
Rețetă de Prăjitură cu brânză și zmeură
Rețeta delicioasă de Prăjitură cu brânză și zmeură, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Prăjitură cu brânză și zmeură este de 30 de minute
Citește și: Aripioare de pui la cuptor în stil asiatic cu salată. O rețetă pe care cu siguranță o veți repeta!
Citește și: Pui prăjit cu usturoi și cartofi noi. Un meniu potrivit pentru invitați!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o oră și 30 de minute
Timp total - 2 ore
Rețeta de Prăjitură cu brânză și zmeură este pentru 6 persoane
Ingrediente – Prăjitură cu brânză și zmeură
Ingrediente pentru blat
- 300 g de făină
- 150 g de zahăr granulat
- 300 g de unt rece
- Sare
ingrediente pentru umplutură
- 500 g de zmeură
- 5 ouă, temperatura camerei
- 250 g de zahăr granulat
- 200 g de smântână
- 100 g de făină
- coaja rasă de la 1/2 de lămâie
- Sare
- 300 g de brânză dulce
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar
Mod de preparare- Prăjitură cu brânză și zmeură
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de prăjitură cu brânză și zmeură, este să aduceți un robot de bucătărie. În acesta vom adăuga făina, sarea, după gust, dar și zahărul granulat, iar la viteză mare vom mixa toate ingredientele timp de aproximativ 10 secunde.
- Jumătate din această cantitate se va așeza pe o tavă de cuptor, iar restul se va pune în frigider momentan. Tava în care am așezat jumătate din conținutul blatului, se va introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa conținutul să se răcească, moment în care ne vom ocupa de prepararea umpluturii.
- Așadar, acum a venit momentul să ne ocupăm de umplutură, motiv pentru care, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom freca, pentru început, cu ajutorul unui mixer, ouăle și zahărul granulat până când vom obține o compoziție galbenă, nu mai mult de aproximativ 5 minute. Abia apoi vom adăuga aici și smântâna, dar și coaja rasă de lămâie și vom continua să amestecăm cu ajutorul mixerului până în momentul în care toate ingredientele se omogenizează cu succes. Acum a venit momentul să adăugăm aici și făina, dar și sarea, după gust și să amestecăm ușor, însă de această dată cu telul. Va trebui să obținem o compoziție destul de moale, asemănătoare cu cea de clătite.
- În continuare, într-un bol de dimensiuni potrivite vom sfărâma brânza dulce, astfel încât, ulterior să o amestecăm cu restul umpluturii, în care vom adăuga și zmeura. Acum că am scos și tava din cuptor, vom turna peste acesta umplutura, pe care o vom nivela cu ajutorul unei spatule, iar deasupra, ulterior, vom presăra și restul aluatului pe care l-am păstrat în frigider.
- Tava se va introduce din nou în cuptor, tot la o temperatură de 180 °C, pentru a se coace timp de aproximativ o oră. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și prăjitura din tavă, și o vom tăia abia în momentul în care s-a răcit complet, rețeta de astăzi fiind gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.