Prăjitura cu cremă de lămâie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu cremă de lămâie.
Rețetă de Prăjitură cu cremă de lămâie
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Micul dejun energizant. 10 alimente sănătoase cu care să îți începi ziua cu bucurie și vitalitate
Citește și: Ravioli cu ciuperci. Preparatul mai gustos, când este de acasă!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 7 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- sare
- 1 linguriță de coaja de lămâie rasa
Ingrediente pentru crema
- 5 oua
- 200 g zahar
- 80 ml zeama de lămâie
- coaja rasa de la 2 lamai
- 250 g unt
Ingrediente pentru decor
- 300 ml smântâna pentru frișcă
- 100 g zahar
- 1/2 jumătate lămâie mica
- fulgi de cocos
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru
Mod de preparare
- Pentru acest tort, vom crea o bază simplă de pandișpan.
- Setați cuptorul la 180℃ și acoperiți tavă cu hârtie de copt.
- Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
- Turnați acest amestec în forme și coaceți două tăvi. Coacem fiecare tavă în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute.
- Tăiați 2 foi de pandișpan în jumătate pentru a face 4 bucăți. Crema de lămâie se face folosind rețeta clasică de lămâi proaspete și unt.
- Crema proaspătă de lămâie este una dintre cele mai de succes creme de lămâie. Deoarece această se face turnând apă într-un bol și încălziți la foc mic. Într-o oala puțin mai mare decât vasul cu apă, combinați ouăle, zahărul, sucul de lămâie și coajă de lămâie rasă. Bateți până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Așezați oala peste o oală cu apă clocotită, asigurându-vă că apă nu atinge fundul oalei. În acest timp bateți mereu amestecul până se îngroașă ca si crema de vanilie.
- Odată ce crema s-a întărit, se lasă să se răcească puțin și se adaugă untul înmuiat (temperatura camerei). Se amestecă la viteză mică și apoi se lasă la rece timp de 30 de minute.
- La asamblare, îndepărtați marginile neregulate ale foilor cu un cuțit. Împărțiți crema în 3 părți egale și întindeți-o pe 4 foi. După aplicarea cremei și aplicarea foii, apăsați ușor, astfel încât să nu existe cocoloașe la mijloc.
- Amestecați smântâna proaspătă (rece) și zahărul pentru decor. Am decis să aplic un strat subțire de frișcă și glazură pe fiecare felie de tort. Puteți împărți tortul în orice formă doriți. Pentru a-l face mai elegant, tortul a fost decorat cu crema de lămâie și fulgi de cocos.
- Prăjitură se ține la rece cel puțin câteva ore pentru a se înmuia înainte de servire.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.