Prăjitura cu miere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de prăjitură cu miere. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă prăjitură cu miere, preparata așa
Rețetă de Prăjitură cu miere
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Pește pangasius gătit la cuptor cu sparanghel și cartofi. O aventură culinară la tine acasă!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru tort
- 100 g unt
- 150 g zahăr granulat
- 5 linguri de miere
- 4 oua mari
- 1 esență de vanilie
- 1 linguriță si jumătate de bicarbonat de sodiu
- sare
- 400 g de făină
Pentru umplutură
- 600 ml de smântână
- 600 ml de frișcă lichida
- 100 g zahăr pudră
- 1 esență de vanilie
Pentru glazura
- 300 g mascarpone
- 150 ml smântână pentru frișcă
- 150 g zahăr pudră
- 1 esență de vanilie
Pentru topping de caramel
- 250 g zahăr
- 1 linguriță de zeama de lămâie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Pentru acest desert, preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și tapetați hârtie de copt pe două tăvi de copt.
- In continuare, pune un bol de sticlă sau metal peste o oală mare umplută cu apă și pune-o la foc mediu. Puteți amesteca untul, zahărul și mierea într-un bol.
- Apoi, adăugați două căni de făină, bicarbonat de sodiu și sare, treptat, in timp ce amestecați, timp de câteva minute până când aluatul începe să se îngroașe și să se desprindă de marginile vasului. Se ia de pe foc și se amestecă cu cana finală de faină. Asigurați-vă că aluatul este fierbinte.
- Lăsați-l apoi să se răcească câteva minute și apoi frământați-l cu mâinile până când obțineți un aluat omogen. Împărțiți-l în 8 părți egale și acoperiți-le cu un prosop de bucătărie pentru a vă asigura că nu se usucă. Straturile de tort vor fi coapte separat pe tăvi de copt, apoi vor fi tăiate în cercuri cu atenție folosind o tavă de tartă sau cu un capac.
- Pudrați făina pe suprafața de lucru și formați un cerc subțire, apoi, puneți-l pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți timp de 5 minute. În timp ce stratul anterior se coace, întindeți următorul strat. Ca urmare, trebuie să aveți două tăvi de copt care se pot utiliza. Când devine maro auriu, scoateți-l din cuptor.
- Pentru umplutură, amestecați smântână cu zahăr, vanilie și smântână pentru frișcă, până când zahărul se dizolvă și se dublează în volum. Toate cele opt straturi de tort, trebuie umplute. Pentru glazură, bateți mascarpone cu zahăr pudră, vanilie și frișcă. Adăugați glazura de mascarpone la ambele părți ale tortului. Pentru a face topping de caramel, puneți zahărul și zeama de lămâie într-o oala la foc mediu. Nu amestecați până când începe să clocotească. Apoi, începeți să amestecați până când se topește zahărul si devine limpede, iar pentru a opri gătirea caramelului, luați-o de pe foc și puneți fundul oalei în apă rece ca gheață dar nu prea mult timp, deoarece se va întări prea mult.
- Pentru decor, stropiți caramelul pe hârtie de pergament stropită cu ulei. Lăsați-l să se întărească. Apoi rupe caramelul întărit și decorează tortul după bunul plac, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.