Prăjitura de post cu nucă de cocos și apă minerală. Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Prajitura de post cu nuca de cocos si apa minerala
Prajitura de post cu nuca de cocos si apa minerala

Prăjitura cu nucă de cocos și apă minerală este perfectă pentru zilele de post, mai ales atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție. Descoperă, în rândurile de mai jos, cât de rapid poți pregăti această delicatesă.

Pe lângă rețetele clasice de dulciuri specifice acestei perioade se numără și prăjitura de post cu nucă de cocos și apă minerală, preferată de multe gospodine. Este ușor de preparat și nu necesită nici foarte multe ingrediente. Iată toți pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un desert de-a dreptul fantastic.

Citeste si: Lista de cumpărături pentru Paște. Ce alimente trebuie să conțină coșul de cumpărături

Prajitura de post cu nuca de cocos si apa minerala
Prajitura de post cu nuca de cocos si apa minerala[Sursa foto: Pexels]

Prăjitură de post cu nucă de cocos și apă minerală

Cu un blat pufos și o cremă extrem de aromată, prăjitura de post cu nucă de cocos și apă minerală va fi adorată atât de cei care mănâncă de dulce în această perioadă, cât și de copii. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și puțin timp la dispoziție.

Iată toți pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Ingrediente

Pentru blat vei avea nevoie de:

- 600 ml apă minerală
- 450 grame de făină
- 80 grame de zahăr
- 80 ml ulei
- 10 ml esență de rom
- 30 grame de cacao
- 2 grame de sare
- 10 grame de praf de copt

Pentru cremă ai nevoie de următoarele ingrediente:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

- 400 ml apă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 100 grame fulgi de nuca de cocos
- 200 grame margarină

Glazura este opțională. Dacă totuși îți dorești ca prăjitura de post cu nucă de cocos și apă minerală să fie mai însiropată și mai pufoasă, pentru glazură trebuie să folosești 80 de grame de zahăr pudră,

20 de grame de cacao și doar 3 linguri de apă.

Citeste si: Postul Paștelui 2022: Ce se mănâncă și ce NU ai voie să mănânci. Sfaturi pentru o formă de invidiat

Prajitura de post cu nuca de cocos si apa minerala
Prajitura de post cu nuca de cocos si apa minerala[Sursa foto: Pexels]

Mod de preparare prăjitură de post cu nucă de cocos și apă minerală

Pentru blat vei avea nevoie de un bol încăpător din plastic sau din metal.

Adaugă toate ingredientele uscate și anume făina, pudra de cacao, zahărul, praful de copt și sarea. Amestecă folosind o lingură de lemn până se întrepătrund toate ingredientele. Ulterior, adaugă uleiul, esența de rom și apa minerală. De data aceasta vei avea nevoie de un tel pentru a amesteca totul. La final trebuie să ai o compoziție densă, fără cocoloașe.

Compoziția blatului pentru prăjitură de post cu nucă de cocos și apă minerală se adaugă într-o tavă de dimensiuni medii și se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Va dura aproximativ o oră și jumătate până va fi gata, iar în tot acest timp te poți ocupa de cremă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Crema se prepară la fel de ușor. Ai nevoie de o cratiță de dimensiuni medii, umplută doar până la jumătate cu apă. După ce a dat în clocot poți începe să adaugi, puțin câte puțin, făina și zahărul. Amestecă în mod constant pentru a nu se forma cocoloașe. După ce crema s-a îngroșat poți pune și fulgii de cocos. Lasă totul să se răcească preț de 5-10 minute, iar mai apoi adaugă cele 200 de grame de margarină.

Citeste si: CITEȘTE: 5 rețete de post cu cartofi. Cele mai simple idei pentru masa de seară sau prânz

Prajitura de post cu nuca de cocos si apa minerala
Prajitura de post cu nuca de cocos si apa minerala[Sursa foto: Pexels]

După ce s-a răcit blatul, folosește-te de un cuțit pentru a-l tăia orizontal în două foi. Pune crema între cele două felii, iar mai apoi, opțional, adaugă glazura.

Glazura pentru prăjitură de post cu nucă de cocos și apă minerală se prepară amestecând zahărul pudră, cele 20 de grame de cacao și lingurile de apă. Ca ornament poți presăra pe deasupra fulgi de cocos sau pudră de zahăr.

Prăjitura de post cu nucă de cocos și apă minerală nu are o valoare calorică atât de mare, având în vedere că taote ingredientele sunt de post. Dacă totuși îți faci griji în ceea ce privește dieta, poți pune mai puțin zahăr atât în blat, cât și în cremă. 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cura de slăbire cu semințe de dovleac. Slăbește 5 kilograme în 7 zile

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies