Prajitura de toamna cu prune si alune de padure!

Prajitura de toamna cu prune si alune de padure!
Prajitura de toamna cu prune si alune de padure!

Prajiturile cu prune sunt foarte des preparate toamna si e bine sa profitam de aceste fructe minunate de sezon.

Spre deosebire de multe alte fructe, prunele se “comporta” foarte bine in prajituri: dau culoare, aroma si in acelasi timp raman intregi si ferme, la fel aproape ca in stara lor naturala.

Pentru a obtine o prajitura de toata lauda, alege cu grija fructele.

Exista mai multe soiuri de prune, unele mai dulci si moi, altele mai tari si acrisoare. Ei bine in prajituri sunt mai bune cele acrisoare dupa parerea mea, pentru ca fac echipa buna cu dulceata blatului.

Acum m-am gandit sa iti prezint o reteta ingenioasa de prajitura cu prune…in cazul in care vrei sa mai schimbi putin desertul. E o sora ceva mai rafinata a tartei, pentru ca e accesorizata cu grozavele alune de padure, dar si ciocolata neagra amaruie.

Poti orna prajitura cu cate alune doresti, eu as prefer cat mai multe pentru ca sunt grozave si sporesc savoarea prajiturii.

E un amestec de gusturi senzatie, asa ca profita cat mai poti de prunele care invadeaza acum pietele.

Si nu ezita sa le consumi si in stare naturala pentru ca sunt unele dintre cele mai importante fructe ale sezonului: sunt bogate in vitamine si minerale, sunt considerate un antioxidant puternic, sunt una dintre cele mai importante surse de vitamina C, prunele sunt benefice in toate functiile intestinate, alunga oboseala si combat stresul, sunt ideale in dieta pentru ca au putine calorii, combat anemia, sunt foarte bune pentru oase,  stimuleaza memoria, combat bolile de inima, iar lista beneficiilor ar

putea continua.

Dar sa revenim la desertul nostru. Prajitura nu este deloc complicata, operatiunile sunt putine si usoare, asa ca o poti prepara rapid mai ales atunci cand ti se anunta musafiri sau atunci cand vrei sa faci familiei o surpriza dulce.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>> 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Prajitura criminala din America. Face furori pe tot globul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies