Prajiturile cu prune sunt foarte des preparate toamna si e bine sa profitam de aceste fructe minunate de sezon.
Spre deosebire de multe alte fructe, prunele se “comporta” foarte bine in prajituri: dau culoare, aroma si in acelasi timp raman intregi si ferme, la fel aproape ca in stara lor naturala.
Pentru a obtine o prajitura de toata lauda, alege cu grija fructele.
Exista mai multe soiuri de prune, unele mai dulci si moi, altele mai tari si acrisoare. Ei bine in prajituri sunt mai bune cele acrisoare dupa parerea mea, pentru ca fac echipa buna cu dulceata blatului.
Acum m-am gandit sa iti prezint o reteta ingenioasa de prajitura cu prune…in cazul in care vrei sa mai schimbi putin desertul. E o sora ceva mai rafinata a tartei, pentru ca e accesorizata cu grozavele alune de padure, dar si ciocolata neagra amaruie.
Poti orna prajitura cu cate alune doresti, eu as prefer cat mai multe pentru ca sunt grozave si sporesc savoarea prajiturii.
Si nu ezita sa le consumi si in stare naturala pentru ca sunt unele dintre cele mai importante fructe ale sezonului: sunt bogate in vitamine si minerale, sunt considerate un antioxidant puternic, sunt una dintre cele mai importante surse de vitamina C, prunele sunt benefice in toate functiile intestinate, alunga oboseala si combat stresul, sunt ideale in dieta pentru ca au putine calorii, combat anemia, sunt foarte bune pentru oase, stimuleaza memoria, combat bolile de inima, iar lista beneficiilor ar
Dar sa revenim la desertul nostru. Prajitura nu este deloc complicata, operatiunile sunt putine si usoare, asa ca o poti prepara rapid mai ales atunci cand ti se anunta musafiri sau atunci cand vrei sa faci familiei o surpriza dulce.